Οι καθηγητές των φροντιστηρίων "Γνώμονας", σχολιάζουν τα θέματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.


Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα των αρχών οικονομικής θεωρίας. Έτσι έπεσε η αυλαία σε μια ακόμη εξεταστική περίοδο για τους μαθητές της Αίγινας, των φετινών υποψηφίων για τις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων ζητήσαμε από τους καθηγητές του φροντιστηρίου "Γνώμονας" να μας σχολιάσουν τις απαιτήσεις των φετινών θεμάτων.

Ο μαθηματικός του Φροντιστηρίου Νίκος Κάτσας μας είπε: Τα θέματα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας ήταν λίγο δυσκολότερα από τα περσινά, ενώ τα θέματα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης ήταν ίδιου βαθμού δυσκολίας με τα αντίστοιχα περσινά. Τα δύσκολα ερωτήματα ήταν το 3β) κα το 4γ) δ) τα οποία για να λυθούν χρειαζόταν καλή εξάσκηση από το μαθητή σε ασκήσεις εκτός σχολικού βιβλίου. Γενικά όμως ήταν κατανοητή χωρίς παγίδες στις εκφωνήσεις.

Η φυσικός του Φροντιστηρίου Ευγενία Κουτσονίκα μας είπε ότι: Τα θέματα Φυσικής φέτος ήταν πιο απαιτητικά και δύσκολα από τα περσινά σε ποσότητα και με ανάγκη μεγαλύτερης προσοχής σε κάποιες λεπτομέρειες, χωρίς όμως τη μεγάλη πρωτοτυπία ή δυσκολία. Θα μπορούσε να θεωρηθεί επίσης κάπως άστοχη και βαρετή η επανάληψη της ίδιας διαδικασίας σε 3 ερωτήματα του θέματος 4.

Τέλος η  οικονομολόγος του φροντιστηρίου Κυριακή Αλυφαντή μας είπε: Τα θέματα ΑΟΔΕ και ΑΟΘ ήταν βατά στο ίδιο επίπεδο με τα περσινά. Εύκολα ένας μαθητής έγραφε πάνω από 17.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png