Εργασίες στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας. Σημαντικό το πρόβλημα.


Εδώ και καιρό στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας είχε ανακύψει ένα πρόβλημα με την ανοδομή της προβλήτας, καθώς είχαν παρουσιαστεί κάποιες μετακινήσεις στις πλάκες που βρίσκονται στην επιφάνεια, δημιουργώντας την ανάγκη για την επισκευή τους. Αυτό ήταν το εμφανές σημείο του θέματος. Το ουσιαστικό πρόβλημα όμως ήλθε στην επιφάνεια όταν το σκαπτικό μηχάνημα ξεκίνησε τις εργασίες απομακρύνοντας τις πλάκες. Τότε φάνηκε ότι κάτω από αυτές η παλιά προβλήτα είναι σαθρή και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, μεγαλύτερο από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης, μας ενημέρωσε ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ότι στην αρχή είχε διαφανεί και ότι ένα έργο που είχε εκτιμηθεί αρχικά στις 4.000 ευρώ αναμένεται να φτάσει στις 15.000 ευρώ. Το συνεργείο γεμίζει με πέτρες το σαθρό κομμάτι της προβλήτας, μεγάλες χαμηλά και μικρότερες στην επιφάνεια, ώστε να κλείσει την τρύπα που υπάρχει εκεί. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Ο κύριος Λεούσης είπε ότι πρόκειται για μια λύση που θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Σημείωσε παράλληλα ότι για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας υπάρχει έτοιμη μελέτη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας ύψους 140.000 ευρώ, που έχει υποβληθεί στη Νομαρχία Πειραιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png