Ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος.

t-m-00Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου η κυνηγετική περίοδος για την Αίγινα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Για το λόγω αυτό και ενόψει της κυνηγετικής περιόδου 2007 – 2008 μιλήσαμε με τον κύριο Παναγιώτη Μαρίνη, πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αίγινας.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αίγινας είναι ένας από τους μακροβιότερους συλλόγους του νησιού, ιδρύθηκε 23 Φεβρουαρίου του 1930 και σήμερα απαριθμεί περισσότερα από 370 ενεργά μέλη.
Οι δράσεις του συλλόγου δεν βασίζονται μόνο στην αγαπημένη δραστηριότητα των μελών του, αλλά αφορούν σε μεγάλο βαθμό την προστασία του περιβάλλοντος. «Αυτός είναι και ο νούμερο ένα στόχος του συλλόγου» μας είπε ο κύριος Μαρίνης «τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αίγινας έχουν πολύ υψηλή κυνηγετική παιδεία και πριν από όλα σέβονται το περιβάλλον».
Αυτό άλλωστε γίνεται γρήγορα κατανοητό και στο περιεχόμενο του εντύπου που μοίρασε ο σύλλογος στα μέλη του για την κυνηγετική περίοδο 2007 – 2008, όπου γίνεται φανερή η προσπάθεια του να διατηρήσει τις ισορροπίες στο φυσικό περιβάλλον, προτείνοντας του κοινές δράσεις και απλές αλλά ωφέλιμες ενέργειες.
Φέτος ο σύλλογος θα απελευθερώσει τουλάχιστον 800 πέρδικες με σκοπό τον εμπλουτισμό του τοπικού πληθυσμού. Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί ότι ο σύλλογος έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, όπως αιμοδοσία, εθελοντισμό και άλλα.
Καταλήγοντας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σήμερα 20 Σεπτεμβρίου ημέρα του προστάτη αγίου των κυνηγών, Αγίου Ευσταθίου, ο σύλλογος και οι κυνηγοί του νησιού συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο στο μεγάλο πανηγύρι στο εκκλησάκι του «Άι Στάθη» στο Μεσαγρό.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png