Περιοδεία του βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλου και της υποψήφιας ευρωβουλευτή  Μαρίας Γιαννακάκη στην Αίγινα. Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας.

20240518_120136.jpg
Περιοδεία στην Αίγινα, πραγματοποιούν σήμερα ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη, μαζί με μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Αίγινας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αίγινα θα επισκεφθούν φορείς του νησιού. Πρώτος σταθμός της περιοδίας ήταν το Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους και τη διοίκηση.


Μετά το τέλος της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας Αίγινας δήλωσαν στο Aegina Portal:
 

Η κ. Μαρία Γιαννακάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, δήλωσε: “Επισκεφτήκαμε σήμερα μαζί με τον βουλευτή μας τον Δημήτρη τον Τσανακόπουλο, καθώς και συντρόφισσες και συντρόφους από Τοπική Οργάνωση της Αίγινας, το Κέντρο Υγείας, όπου είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε τόσο από εργαζομένους, όσο και από τη διοίκηση.

Φυσικά βρήκαμε μία κατάσταση που δυστυχώς την υποψιαζόμασταν, καθώς οι εργαζόμενοι είναι πραγματικά εξουθενωμένοι  στην προσπάθειά τους με ελάχιστους πόρους να προσφέρουνε το έργο το οποίο απαιτεί το νησί και η ανάγκες τους, κυρίως τώρα που ανοίγει ο καιρός, οπότε οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί και δυστυχώς βλέπουμε ότι πρόκειται όχι μόνο για μία υποστελέχωση η οποία χαρακτηρίζει το χώρο της υγείας πανελλαδικά, αλλά εδώ το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς είναι σε μία περίοδο όπου γίνονται εργασίες χωρίς να υπάρχει από την αρμόδια ΥΠΕ ο σαφής χρονικός ορίζοντας προκειμένου αυτές να τελειώσουν.

Η κατάσταση η οποία βρήκαμε πραγματικά θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, αλλά πραγματικά και την υγεία των εργαζομένων οι οποίοι όπως προανέφερα είναι σε μία κατάσταση εξουθένωσης και έχουνε ξεπεράσει εαυτούς.

Από την μεριά μας ως Νέα Αριστερά και από την ομάδα των βουλευτών μας θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτό το ζήτημα να φτάσει στον αρμόδιο υπουργό και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και φυσικά οι λύσεις οι οποίες απαιτούνται”.

Ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, βουλευτής της Νέας Αριστεράς, δήλωσε: "Αντιπροσωπεία της Nέας Aριστεράς μαζί με την υποψήφια ευρωβουλεύτρια Μαρία Γιαννακάκη, αλλά και μέλη της Τοπικής Οργάνωσης, επισκεπτόμαστε σήμερα την Αίγινα στο πλαίσιο μίας περιοδείας για να αναδείξουμε όχι μόνο τα τοπικά προβλήματα, αλλά και τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα τα οποία οφείλει να συζητηθούν ενόψει της πολιτικής μάχης των ευρωεκλογών.

Η Νέα Αριστερα σε μία περίοδο κυριαρχίας στις δεξιάς παρουσιάζει ένα συνολικό εναλλακτικό και ανταγωνιστικό προς την κυβέρνηση της δεξιάς πολιτικό σχέδιο, με αιχμές στο κοινωνικό κράτος, την ανασυγκρότηση της εργασίας και την αύξηση των μισθών για την καταπολέμηση της ακρίβειας και φυσικά παρουσιάζει ένα σχέδιο που στον πυρήνα του έχει την δημοκρατία την ανάγκη για την ανασύνταξη της ελληνικής δημοκρατίας και φυσικά την ανάγκη για να πρωταγωνιστήσουμε σε μια αντιπολεμική φιλειρηνική εξωτερική πολιτική σε μία περίοδο που γειτονιά μας, η ευρώπη αλλά και η μέση ανατολή φλέγονται.

Αυτά τα μεγάλα ζητήματα δυστυχώς δεν τίθεται στο τραπέζι του δημόσιου, του πολιτικού διαλόγου ενόψει στον ευρωεκλογών και ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος ο δικός μας ο ρόλος της Νέας Αριστεράς να θέσουμε αυτά τα ζητήματα έτσι ώστε να υπάρξει μία πραγματική αντιπολιτευτική, εναλλακτική πρόταση, αλλά και μία πραγματική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση στις δεξιάς και του κυρίου Μητσοτάκη".

Ο συντονιστής της Οργάνωσης κ. Παναγιώτης Πατσακιός, δήλωσε: "Εκ μέρους της Τοπικής Οργάνωση Νέας Αριστεράς Αίγινας, ήρθαμε εδώ σε μία περιοδεία και σε επαφή με τους κατοίκους και με τους καταστηματάρχες του νησιού, αλλά και με τους επισκέπτες. Η περιοδεία μας αυτή ξεκίνησε πρώτα από το Κέντρο Υγείας Αίγινας, ένα κρίσιμο σημείο αναφοράς, όπου καθημερινά δοκιμάζονται και οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι.

Τα προβλήματα τα οποία προσπαθούμε μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου, της επικοινωνίας και με την Νέα Αριστερά, αλλά και με την κοινωνία, είναι να δώσουμε μία λύση στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, όπως είναι η ακρίβεια, η ανασφάλεια, αλλά και να υπερασπιστούμε θέματα ειρήνης, όπως προείπε και ο σύντροφος Τσανακόπουλος, διότι ο πόλεμος αυτή τη στιγμή διεξάγεται στη γειτονιά μας και εκεί πρέπει να είμαστε όλοι υπέρ μιας ειρηνικής λύσης και λύσεις του προβλήματος με ειρήνη για το λαό της Παλαιστίνης".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png