Την Αίγινα επισκέφθηκε ο βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος. Συνομίλησε με φορείς του νησιού. Τι δήλωσε για κεντρικά θέματα.

20240524_130444.jpg
Με φορείς του νησιού συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής  ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στην Αίγινα. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, το Λιμεναρχείο, το Κέντρο Υγείας, το Νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος" και το Δημαρχείο.


Συζητήθηκαν κυρίως θέματα που άπτονται των αυξημένων απαιτήσεων λόγω της τουριστικής περιόδου, της στελέχωσης των υπηρεσιών και κτηριακά θέματα. Το κ. Κατσαφάδο συνόδεψε ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.

 

Ο κ. Κατσαφάδος απαντώντας σε ερωτήσεις του Aegina Portal είπε τα ακόλουθα:

 

Για την υποστελέχωση στο Λιμεναρχείο.

 

"Είναι διαχρονικό το πρόβλημα της υποστελέχωσης όχι μόνο στο λιμεναρχείο της Αίγινας, αλλά και στα περισσότερα λιμεναρχεία της χώρας. Νομίζω ότι κάτω από την πίεση την οποία ασκούμε στη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος θα μπορέσουμε να δώσουμε μία κάποια λύση, θα μπορέσουμε να το ενισχύσουμε, φυσικά όχι να καλύψουμε όλες τις οργανικές θέσεις οι οποίες είναι κενές, αλλά να μπορέσουμε να δώσουμε μία λύση ούτως ώστε τα στελέχη του λιμενικού σώματος να επιτελούν το καθήκον τους και να το επιτελούν και με ασφάλεια, πρώτα και κύρια γι΄ αυτούς αλλά και να μπορούν να εξυπηρετούν τους κατοίκους της Αίγινας και όλους τουρίστες οι οποίοι θα επισκέπτονται το νησί.

 

Με την ευκαιρία την οποία μου δίνετε, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να συγχαρώ τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εδώ στην Αίγινα για τις πολύτιμες υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν σε ό,τι έχει να κάνει με την διακομιδή των αρρώστων της Αίγινας και του Αγκιστρίου. Όπως θυμάστε το πλωτό ασθενοφόρο ήταν ένα προσωπικό μου στοίχημα. παλέψαμε καταφέραμε και νομίζω ότι είναι ένα εργαλείο και ένα μέσο το οποίο πραγματικά σώζει ζωές.

Έχω ξαναπεί και άλλες φορές αυτή η κίνηση, το να φέρουμε το πλωτό ασθενοφόρο στην Αίγινα είναι κάτι το οποίο πραγματικά με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση, γιατί αισθάνομαι ότι έχω προσφέρει αρκετά πράγματα". 

 

Για το Κέντρο Υγείας Αίγινας.

 

"Νομίζω ότι ήταν επιβεβλημένη η ανακαίνιση η οποία γίνεται στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Αντιλαμβάνομαι, κατανοώ, την ταλαιπωρία και τα προβλήματα τα οποία δημιουργεί αυτή η ανακαίνιση. Ήταν επιβεβλημένη, θα πιέσουμε όσο το δυνατόν τις αρμόδιες υπηρεσίες της 2ης ΔΥΠΕ ούτως ώστε να τρέξουν την εργολαβία όσο το δυνατόν περισσότερο και στο δυνατόν καλύτερα, ούτως ώστε να μειωθεί ο χρόνος και η ταλαιπωρία την οποία υφίστανται οι κάτοικοι της Αίγινας.

 

Σε ότι έχει να κάνει για την κάλυψη των κενών θέσεων, σε ότι έχει να κάνει με συγκεκριμένες ειδικότητες στο Κέντρο Υγείας, βγαίνουν προκηρύξεις και για μόνιμο και για επικουρικό προσωπικό, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει διάθεση, δεν βρίσκονται γιατροι οι οποίοι να υποβάλουν τα χαρτιά τους για να έρθουνε είτε ως επικουρικό προσωπικό, είτε ως μόνιμο.

Αυτή η προσπάθεια όμως συνεχίζεται και θα συνεχίζεται συνεχώς, υπό την έννοια το ότι συνέχεια η 2η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, θα προκηρύξει θέσεις γιατί κάλυψη των κενών αυτόν οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας, το ζητούμενο είναι να βρεθούν οι γιατροί που θα υποβάλλουν τα χαρτιά τους και θα θέλουν να πάρουν μία θέση στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας".

 

Για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας και την αναβάθμισή του σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

"Έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός όπου έχει να κάνει συνολικά με τα νησιά του Σαρωνικού και με την Αίγινα και με το Αγκίστρι γιατί πριν ήμουν στο Αγκίστρι, είχα επισκεφθεί το Αγκίστρι. Κοιτάξτε τα προβλήματα είναι  γενικά τα ίδια παντού. Υπάρχει ένα πρόβλημα υποστελέχωσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και για αυτό αναγνωρίζουμε την μεγάλη την υπερπροστάθεια την οποία κάνουν τα στελέχη και της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και του λιμενικού για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσουν το καθήκον τους. Εμείς σας πολιτεία αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να πιέζουμε, ούτως ώστε να βρίσκουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα αναγνωρίζοντας βέβαια την προσφορά τους".

Σε ερώτηση για την αναβάθμιση του Κλιμακίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας είπε: "Υπάρχει μέσα στο σχεδιασμό του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, νομίζω ότι θα έχουμε εξελίξεις". 

 

Στην επίσκεψη στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος" συναντήθηκε με τον πρόεδρο π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, και άλλα μέλη του Δ.Σ. και συζήτησαν για το κτηριακό της μονάδας, αλλά και την προσθήκη μίας νέας θέσης ιατρού, με βάση τη δυνατότητα που δίνει πρόσφατος νόμος.

 

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Αθανάσιο Καραγιάννη και συζήτησαν για την υποστελέχωση του τμήματος.

Τέλος επισκέφθηκε τον Δήμο Αίγινας και συζήτηση με εργαζόμενους στις υπηρεσίες. Υπήρξε προγραμματισμένο ραντεβού με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά το απόγευμα.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png