Σωτήρια επέμβαση της Πυροσβεστικής, σε φωτιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι στο κέντρο της Αίγινας.

S1300095.JPG
Συναγερμός σήμανε στη 1:40 τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά σε ισόγειο κατοικίας στο κέντρο του νησιού.


Στο σημείο του συμβάντος κατέφτασε ένα πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις πυροσβέστες και ένα όχημα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας με τέσσερις αστυνομικούς, για τον έλεγχο της κυκλοφορίας, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε κεντρικό δρόμο, στην οδό Μητροπόλεως.

S1300096.JPG
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που είχε η πυροσβεστική στον όροφο του σπιτιού υπήρχε μία εγκλωβισμένη γυναίκα. Οι πυροσβέστες επιχείρησαν την κατάσβεση της εστίας που βρισκόταν δίπλα στην είσοδο του ισογείου. Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί, είχε καταφύγει σε ασφαλές σημείο στο μπαλκόνι. Ωστόσο λίγο αργότερα η κάπνα πλημμύρισε το χώρο του δωματίου που βρισκόταν στον πάνω όροφο, με αποτέλεσμα να ζητήσει βοήθεια καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει, αφού ο καπνός πλημμύρισε και το χώρο του μπαλκονιού.

S1300098.JPG
Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, κ. Γιώργος Σουλιώτης, που ήταν εκτός υπηρεσίας με πολιτική περιβολή, και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του συμβάντος, δεν άφησε δευτερόλεπτο να πάει χαμένο και παίρνοντας μία αναπνευστική συσκευή ανέβηκε στον όροφο, βγήκε στο μπαλκόνι και κρατώντας την γυναίκα στα χέρια του της φόρεσε την αναπνευστική μάσκα.

Χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον δέκα λεπτά ή και περισσότερο, μέχρι ο καπνός να υποχωρήσει και να διαλυθεί. Όλη αυτή την ώρα ο κ. Σουλιώτης κρατούσε διαρκώς την γυναίκα και της παρείχε αέρα από την συσκευή. Όταν πια η κάπνα υποχώρησε, οι γείτονες, φίλοι και γνωστοί που παρακολούθησαν την επιχείρηση ένιωσαν ανακούφιση που όλα πήγαν καλά.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε λίγο αργότερα με ιδιωτικό αυτοκίνητο, στο Κέντρο Υγείας, για προληπτικούς λόγους. 

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης δήλωσε στο Aegina Portal:

"Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε ώρα 1:40 τα ξημερώματα για φωτιά, σε οικία στην οδό Μητροπόλεως. Από πληροφορίες υπήρχε και εγκλωβισμένο άτομο στον δεύτερο όροφο της οικίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον ισόγειο χώρο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε με ένα αυτοκίνητο και τέσσερις άντρες.

Βρισκόμουνα και εγώ δίπλα ακριβώς στο σημείο. Μπορεί να με βλέπετε με τα πολιτικά ρούχα, συγχωρέστε με, αλλά πάντα θεωρούσα ότι δεν κάνουν τα ρούχα το πυροσβέστη και δεν προλάβαινα εκείνη την ώρα να αλλάξω ρούχα. Αυτό που με ένοιαζε ήταν να φορέσω μια αναπνευστική συσκευή, να ανέβω στο δεύτερο όροφο, γιατί υπήρχε μία κυρία 77 χρονών και επειδή ήταν πολύ ο καπνός που ανέβαινε πάνω στον όροφο την βρήκα, ήταν σώα στην υγεία της, της φόρεσα την αναπνευστική συσκευή, τη μάσκα δηλαδή, την προσωπίδα τη φιάλη την είχα εγώ.

Την οδήγησα στη βεράντα για να μπορεί μπορεί να αναπνέει. Έγινε κατάσταση της πυρκαγιάς από τους συναδέλφους στον ισόγειο όροφο και η κυρία τώρα πού είναι καλά στην υγεία της, τη μεταφέραμε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας στο ΕΚΑΒ προκειμένου να της γίνουν εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας της.

Όλα πήγαν καλά δόξα τον Θεό και την Παναγία, το μόνο που θέλω να πω και εφιστώ την προσοχή του πολιτών στην Αίγινα επειδή οι δρόμοι μέσα στον αστικό ιστό της Αίγινας είναι πάρα πολύ στενοί, θα παρακαλέσω επειδή όλα είναι μέσα στη ζωή, να μην παρκάρουνε είναι στενοί οι δρόμοι, να μην παρκάρουνε γιατί εμποδίζεται έτσι η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.

Ευτυχώς η ώρα ήταν τέτοια που δεν υπήρχε κίνηση, δεν υπήρχαν αυτοκίνητα και έτσι μπόρεσε το πρώτο όχημα της εξόδου, που ναι ένα μικρό Mercedes, ενός τόνο όχημα, να περάσει. Πολύ δύσκολα μπορούν να μπούνε σε τέτοιους στενούς χώρους αν παραστεί ανάγκη μεγαλύτερα οχήματα πέντε τόνων και δεκάτωνα, οπότε θα παρακαλέσω να έχουνε στο νου τους αυτό το πράγμα, όλοι κάτι για της Αίγινας, ειδικά στον αστικό ιστό και να μην παρκάρουν όπου βρούνε. Θέλω να υπάρχουν οι δρόμοι ελεύθεροι για να γίνεται ανεμπόδιστα η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να απαιτηθεί".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png