Οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Οδοποιίας του Δήμου Αίγινας.

IMG_20240528_094729.jpg

Εντυπωσιακές είναι οι εγκαταστάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών που λειτουργούν στο Ράκειο Κληροδότημα, αλλά και οι εγκαταστάσεις που απέκτησε πρόσφατα η Οδοποιία του Δήμου Αίγινας, μετά την αγορά όμορου αγροτεμαχίου, 1.362 τ.μ. τον Αύγουστο του 2023.

Ο Δήμος Αίγινας κινήθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα μπορεί να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό σύνολο σύγχρονων εγκαταστάσεων, το οποίο πλέον αποτελεί τη αφετηρία από την οποία ξεκινούν κάθε μέρα οι Τεχνικές Υπηρεσίες, ένας χώρος εργασίας, στον οποίο, επίσης φυλάσσεται τεχνικός εξοπλισμός και υλικά και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων του Δήμου.

IMG_20240528_093308.jpg
Ο χώρος είναι πεντακάθαρος, τακτοποιημένος και ο σχεδιασμός του καλύπτει τις σύνθετες ανάγκες των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Θετική εντύπωση προκαλεί, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιήθηκε ο χώρος εξωτερικά, καθώς έγινε διαπλάτυνση του δρόμου και τσιμεντόστρωση.

IMG_20240528_093251.jpg

Η επίσκεψη αυτή έγινε σήμερα, μετά από πρόσκληση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, για την παρουσίαση ενός πρόσφατα ανακατασκευασμένου υδροφόρου οχήματος, το οποίο είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Πολιτική Προστασία, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ωστόσο, ο κύριος λόγος, όπως σημείωσε, ήταν ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να ευχαριστήσει "τα άξια χέρια, που εκτελούν αυτές τις εργασίες", λέγοντάς τους δημόσια, σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους ένα "ευχαριστώ" για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

IMG_20240528_093422.jpg
"Βρισκόμαστε στο ιδιόκτητο οικόπεδο που πρόσφατα απόκτησε ο Δήμος Αίγινας και τον έχει διαμορφώσει σε χώρο στάθμευσης οχημάτων και με τον διπλανό χώρο το οποίο είναι κληροδότημα, αλλά και λειτουργούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας. Από δω ξεκινούμε καθημερινά και είναι και ένας χώρος αφετηρίας για όλα τα συνεργεία και πίσω μου ακριβώς, εδώ δίπλα μου είναι ένα όχημα το οποίο έχουμε από την Περιφέρεια Αττικής και λειτουργεί ως υδροφόρο όχημα το οποίο ανακατασκευάστηκε από το δημοτικό συνεργείο". 

IMG_20240528_094227.jpg
 Ο κ. Ζορμπάς σημείωσε ότι δεν θέλει μόνο να παρουσιάσει αυτό το όχημα, έτσι όπως μετασκευάστηκε και ανακαινίστηκε, αλλά κυρίως να εξάρει, να συγχαρεί και να ευχαριστήσει από καρδιάς τους δημοτικούς υπαλλήλους. 

"Με την με τη ευκαιρία, που είμαστε δίπλα από αυτό το όχημα να ευχαριστήσω τους τεχνίτες στο Δημοτικό Συνεργείο, ιδιαίτερα τον Μανώλη Χατζόπουλο και τον Γιώργο Βιολέτη, γι' αυτό τους το αποτέλεσμα.

IMG_20240528_094243.jpg
Θέλω επίσης από αυτό εδώ το βήμα να πω, ότι ο Δήμος της Αίγινας αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τις ικανότητες, αλλά και τη διάθεση το τεχνικού και εργατικού προσωπικού του Δήμου, έχει προμηθευτεί τόσο εργαλιακό, αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό και με αυτόν τον τρόπο μπορεί και διεκπεραιώνει, κατασκευάζει, εκτελεί εργασίες ποικίλης μορφής. Από σιδηροκατασκευές από έργα οδοποιίας από γενικότερες κατασκευές επιχρισμάτων και αυτό που έχουμε καταφέρει, είναι να εφαρμόσουμε ένα μοντέλο ένα μοντέλο αυτεπιστασίας, αλλά και ένα μοντέλο το οποίο είναι, επιτρέψτε μου για την έκφραση, καθετοποίησης των εργασιών, δηλαδή προμηθευόμαστε τις πρώτες ύλες και με τον εξοπλισμό μας και με την τεχνογνωσία των τεχνητών και του εργατικού δυναμικού, μπορούμε και κατασκευάζουμε πάρα πάρα πολλά πράγματα. 

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να συγχαρώ πραγματικά αυτά τα άξια χέρια, που και διατίθενται, αλλά και μπορούν και εκτελούν αυτές τις εργασίες". 

Υπενθυμίζεται ότι τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στις 6 Σεπτεμβρίου 2023. Δεν έγιναν όμως, καθώς εκείνη την ημέρα η καταιγίδα "Daniel" έπληξε την Αίγινα. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μετά την Όμορφη Εκκλησία στην περιοχή "Κουλινάρι".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png