Συνάντηση του Υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά.

IMG_20240530_132139.jpg


Την Αίγινα επισκέφθηκε, σήμερα, 30 Μαΐου 2024, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Τέλη Αϊβαλιώτη, Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, τον Αντιπεριφερειάχη Νήσων κ. Γιάννη Βουτσινά και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Ο κ. Σκυλακάκης επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και μέλη της διοίκησης του Δήμου.

Συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως η ένταξη χρηματοδότησης του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού, το χωροταξικό, η ηλεκτροδότηση, η ενέργεια, η προστασία του δασικού περιβάλλοντος μέσω αντιπυρικών έργων και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων. 

IMG_20240530_132113.jpg

 

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού.

 IMG_20240530_132134.jpg
Μετά το τέλος της συνάντησης στο γραφείο δημάρχου, ο Υπουργός κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, επισκέφθηκε την παραλία στα Πλακάκια, όπου εκτελείται το έργο του ΑΔΜΗΕ, για τη ηλεκτρική σύνδεση της Σταχτορρόης με την Αίγινα.

IMG_20240530_133929.jpg
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον υπεύθυνο των εργασιών, από το έργο δεν προβλέπεται να υπάρξει ηλεκτροδότηση της Αίγινας.

IMG_20240530_141712_1.jpg
Ακολούθησε γεύμα στον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας. 

Συνολικά, η συνάντηση εργασίας, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με στοχευμένη ενημέρωση πάνω πολύ σημαντικά ζητήματα που προαναφέρθηκαν και για τα οποία θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση το επόμενο διάστημα.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png