Η τοπική μελισσοκομική επιχείρηση "B. Louis", του παραγωγού κ. Λεωνίδα Παπουλή, πιστοποιήθηκε και επίσημα από το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων "Bio Hellas" και είναι το πρώτο βιολογικό μελισσοκομείο στην Αίγινα.
Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Μέσα από αυτή την προσπάθεια επιτυγχάνει έναν ακόμη στόχο, προκειμένου να εξασφαλίσει ανώτερη ποιότητα στα προϊόντα της και παράλληλα, με βιώσιμο τρόπο, να προστατέψει τις μέλισσες και το περιβάλλον τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία, περιλαμβάνει πολλαπλούς ελέγχους από τον φορέα πιστοποίησης.
Το Δελτίο Τύπου της επιχείρησης δίνει περισσότερες πληροφορίες για τη βιολογική μελισσοκομία και την σχετική πιστοποίηση:
"Και επίσημα το πρώτο βιολογικό μελισσοκομείο στο νησί μας, πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών προϊόντων "Bio Hellas".
Η βιολογική μελισσοκομία είναι μία πρακτική που στοχεύει στη παραγωγή μελιού και άλλων προϊόντων με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία των μελισσών.
Η πιστοποίηση αυτή απαιτεί σημαντική πειθαρχία όσο αναφορά τη μεταχείριση των μελισσών και πολλαπλούς ελέγχους από τον φορέα πιστοποίησης.
Η συγκομιδή του μελιού γίνεται με σεβασμό προς τη μέλισσα καθώς επίσης μένει μεγάλο απόθεμα στο μελίσσι για την επιβίωσή του καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Βιώνοντας μία περίοδο όπου το περιβάλλον μας καθημερινά καταρρέει είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τη μέλισσα, ένα έντομο που αποτελεί καθοριστικό ρόλο στην επικονίαση και την ανάπτυξη του περιβάλλοντος".