Πολύ υψηλό το εκτιμώμενο επίπεδο επικινδυνότητας θερμής επιβάρυνσης για την Αίγινα, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με το βιομετεωρολογικό σύστημα Heat - Alarm.

heat-alarm-130724-4.jpg

Στις περιοχές με πολύ υψηλό εκτιμώμενο επίπεδο επικινδυνότητας θερμής επιβάρυνσης, βρίσκεται η Αίγινα για το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με την υπηρεσία Heat - Alarm που παρουσιάζει ο κόμβος του Meteo. Σημειώνεται ότι η θερμοκρασία στην Αίγινα σήμερα, αναμένεται να ξεπεράσει για 6η συνεχόμενη ημέρα τους 36°C.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στο άρθρο όπου παρουσιάζονται τα επίπεδα θερμής επιβάρυνσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: " H έκθεση στην ακτινοβολία περιβάλλοντος αποτελεί σημαντικό παράγοντα αύξησης της θερμής επιβάρυνσης και της σχετικής επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία. Για αυτό, συνίσταται ισχυρά η αποφυγή εξωτερικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ιδιαίτερα μεταξύ 10:00 και 16:00, σε συνδυασμό με την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων προστασίας".

Σύμφωνα με το Heat-Alarm οι κάτοικοι των περιοχών με πολύ υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους ότι:

  • Eίναι πιθανή η εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας (π.χ. θερμοπληξία) για όλες τις ομάδες πληθυσμού.
  • Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ή/και η σωματική δραστηριότητα (άσκηση ή εργασία) κατά τη διάρκεια της ημέρας αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για την υγεία.
  • Η απουσία κατανάλωσης υγρών και ηλεκτρολυτών ή/και η απουσία επαρκούς δροσισμού του σώματος αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για την υγεία.
  • Ευνοούνται η χαμηλή ποιότητα του αέρα (π.χ. αυξημένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων) και οι συνακόλουθες επιπτώσεις στην υγεία (π.χ. επιδείνωση κατάστασης άσθματος).
  • Είναι πιθανές οι διακοπές παροχής ρεύματος λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών από τη χρήση κλιματιστικών μέσων.
Και να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα προφύλαξης:

  • Αποφεύγοντας να βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο μεταξύ των ωρών 10:00 και 16:00
  • Παραμένοντας ενυδατωμένοι.
  • Παραμένοντας σε δροσερό εσωτερικό (π.χ. κλιματιζόμενη αίθουσα) ή εξωτερικό (π.χ. πάρκο) χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Φορώντας καπέλο και επιλέγοντας ανοιχτόχρωμα, άνετα και μακρυμάνικα ρούχα, τα οποία περιορίζουν την απορρόφηση της ακτινοβολίας.
  • Προγραμματίζοντας τις εξωτερικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των πιο δροσερών ωρών ημέρας (συνήθως μεταξύ 04:00 και 07:00).
  • Αποφεύγοντας την κατανάλωση αλκοόλ και μεγάλων γευμάτων.
  • Κάνοντας τακτικά δροσερά ντους.
  • Περιορίζοντας την απευθείας έκθεση του χώρου διαμονής σας στην ηλιακή ακτινοβολία, διατηρώντας κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Αναζητώντας ιατρικές συμβουλές εάν πάσχετε από κάποια χρόνια πάθηση (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης) ή λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή (π.χ. καρδιολογικά και αντιϋπερτασικά φάρμακα).

Όλα τα δικαιώματα του γραφήματος ανήκουν στους δημιουργούς τους και παρουσιάζονται από το Aegina Portal για ενημερωτικούς λόγους.

Το βιομετεωρολογικό σύστημα προειδοποίησης HEAT-ALARM και οι σχετικές προειδοποιήσεις αποτελούν προϊόν ερευνητικού έργου (https://theheatalarm.wordpress.com/faq-in-greek/), το οποίο υποστηρίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ) στο πλαίσιο της Δράσης «3η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των Μεταδιδακτορικών Ερευνητών/τριών” (Αριθμός Έργου: 06885).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png