Μια μεγάλη, επετειακή εκδήλωση, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη, για την εορτή της Αγίας Μαρίνας.

20240716_215751.jpg
Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης, ο πανηγυρικός εσπερινός και η αρτοκλασία στην Αγία Μαρίνα.


Κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού, συγκεντρώθηκαν στο σημαιοστολισμένο εκκλησάκι, για να τιμήσουν τη μεγάλη γιορτή στη μέση του καλοκαιριού.

20240716_211649.jpg
Η Αγία Μαρίνα γιορτάζει και μαζί οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και ο Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Αλώνων, Μεσαγρού "Οινόη Αίγινας", που φέτος έκλεισε δέκα χρόνια ενεργής παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής και του νησιού.

20240716_214728.jpg
Μετά το τέλος του εσπερινού, διοργάνωσε μία πολύ μεγάλη γιορτή, στην  παραλία της Αγίας Μαρίνας, που αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή για μία καλοκαιρινή βραδιά δίπλα στη θάλασσα, με μουσική, τραγούδια και χορό. Μαζί τους το συγκρότημα "Χοροσταλίτες", που παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια.

20240716_215204.jpg
Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και η παραδοσιακή ορχήστρα χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που διασκέδασε μέχρι αργά. 


20240716_215004.jpg 

Την εκδήλωση, που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, προλόγισαν εκ μέρους του συλλόγου η πρόεδρος κ. Μαρία Λαζάρου και η κ. Αναστασία Μαζαράκη. Χαιρέτησε εκ μέρους του δήμου Αίγινας ο αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Θεριανός. Για τις πρώτες στιγμές της συνεργασίας της, με το ξεκίνημα του συλλόγου πριν από δέκα χρόνια μίλησε η χοροδιδάσκαλος κ. Σοφία Κάππου.

Τον εσπερινό και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας και την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, παρακολούθησαν οι βουλευτές κ. Κώστας Κατσαφάδος και Δόμνα Μιχαηλίδου, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Καραγιάννης, κ. Στέλιος Θεριανός και κ. Νίκος Μαρίνος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σφήκας.

Το πρωί της Τετάρτης θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png