Αντικαταστάθηκε ο αγωγός, ο οποίος παροχετεύει τη δεξαμενή, που βρίσκεται στις Άλωνες, διασφαλίζοντας μεγαλύτερες ποσότητες. Τι δήλωσε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.

20240722_121925.jpg
Η κατεπείγουσα αντικατάσταση του αγωγού, από τη δεξαμενή του Αγίου Νικολάου μέχρι τις Άλωνες, ήταν ένα θέμα το Aegina Portal είχε παρουσιάσει αναλυτικά τον Απρίλιο του 2024.


Οι εργασίες για την αντικατάσταση του αγωγού έχουν ολοκληρωθεί και πλέον οι ποσότητες του νερού που φτάνουν μέχρι τις Άλωνες είναι επαρκής, ενώ διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού και η σταθερή παροχετευτικότητα, καθώς οι ποσότητες που μπορούσε να μεταφέρει ο προηγούμενος αγωγός ήταν μικρότερες, αφού ήταν διαμέτρου Φ63 και παρουσίαζε διαρροές νερού, σε πολλαπλά σημεία του, με αποτέλεσμα τη σπατάλη νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της υπερλειτουργίας των συστημάτων πλήρωσης των δεξαμενών. 

Στη μελέτη, που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας προτάθηκε η αύξηση της διαστασιολόγησης του αγωγού μεταφοράς νερού από Φ63 σε Φ90 καθώς ο πληθυσμός του οικισμού των «Αλώνων» παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

meleti.jpg
Το Aegina Portal επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, μαζί με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά τη δεξαμενή που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε: "Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, υπάρχει ένα αντλιοστάσιο και μία δεξαμενή νερού, τα οποία εξυπηρετούν, τόσο της ανάγκες του οικισμού της Αγίας Μαρίνας, αλλά και επίσης εξυπηρετούν, μέσω ενός αγωγού μεταφοράς τον οικισμό των Αλώνων. 

Εδώ, σ' αυτό το σημείο, θέλω να πω ότι αντικαταστάθηκε αυτός ο αγωγός, που ήταν διατομής Φ63, που τροφοδοτούσε δηλαδή το οικισμό των Αλώνων με ένα νέο αγωγό διαστάσεων Φ90 πολυεθυλενίου. Με αυτόν τον τρόπο αυξήθηκε η παροχετευτικότητα στο οικισμό των Αλώνων, γιατί παρατηρούσαμε και από τα προηγούμενα καλοκαίρια, ότι δεν επαρκούσε αυτή η παροχή νερού, καθώς οι ανάγκες και η ζήτηση ήταν πολύ μεγαλύτερες. 

Συνεπώς και τροφοδοτούνται με νερό, όπως το παραλαμβάνουμε από την ΕΥΔΑΠ και επίσης κάποια μικροπροβλήματα, που αντιμετωπίζονται, ειδικότερα στις περιοχές οι οποίες είναι ψηλότερα, στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας θα λυθούν πολύ σύντομα, τόσο με την ενίσχυση των εξαεριστικών συστημάτων, στον αγωγό που τοποθετήσαμε πέρυσι, που παροχετεύει με νερό την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου από την δεξαμενή της Αφαίας και επίσης, αυτό θα μας δείξει εάν πρέπει να τοποθετήσουμε και μία αντλία, έτσι ώστε να μπορεί να αυξηθεί και η παροχετευτικότητα, καθώς και η πίεση που έρχεται εδώ στη δεξαμενή".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png