Επισημάνσεις και παράπονα από γονείς για την προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού.

20240721_231341.jpg
Μία σειρά από επισημάνσεις και παράπονα, από γονείς που συνηθίζουν να περνούν τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, μαζί με τα παιδιά τους στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, κατέγραψε το ρεπορτάζ του Aegina Portal. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η πρώτη από αυτές αφορά την έλλειψη φωτισμού στο κεντρικό σημείο ρέμβης της προβλήτας, εκεί όπου υπάρχει η μεγάλη άγκυρα και τα κανόνια. Το σημείο χρησιμοποιείται κατά κόρον από γονείς και παιδιά. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι προβολείς που βρίσκονται εκεί δεν ανάβουν, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι σκοτεινή και μοιάζει αφιλόξενη το βράδυ.

20240727_010840.jpg


Η δεύτερη επισήμανση αφορά το παρκάρισμα των αυτοκινήτων. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτά παρκάρουν πολύ κοντά στα σημεία βρίσκονται παιδιά, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα ασφάλειας. Σε μία άλλη περίπτωση, ακόμη πιο σημαντική, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μπορεί να αποκόψουν την πρόσβαση οχημάτων ασφαλείας και ειδικά του ασθενοφόρου, που χρησιμοποιεί την προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, προκειμένου να διακομίσει τον ασθενή, στο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού.

20240721_231526_-0.jpg
Στην περίπτωση που έχει καταγραφεί στην φωτογραφία στις 21 Ιουλίου, το ασθενοφόρο δεν θα μπορούσε να περάσει, απλά έτυχε εκείνη την ώρα να φύγουν δύο οχήματα. Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον Λιμενάρχη κ. Αργύρη Φραγκούλη παραθέτοντας το πρόβλημα, που εντοπίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο κ. Φραγκούλης είπε ότι για το σκοπό αυτόν γίνονται πολύ συχνοί έλεγχοι από τους λιμενικούς, ωστόσο αρκετοί οδηγοί εξακολουθούν να αφήνουν εκεί τα οχήματά τους. Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί κινητά διαχωριστικά με απαγορευτικό σήμα. Ο κ. Φραγκούλης υπογράμμισε ότι αναζητεί και θα συζητηθεί με το Λιμενικό Ταμείο να υπάρξει σε αυτό το σημείο μία μονιμότερη λύση.

20240728_230911-00.jpg
Ένα τρίτο ζήτημα είναι ότι αυτή η περιοχή χρησιμοποιείται συχνά από οικογένειες Ρομά, που αποθέτουν τα πράγματά τους και κοιμούνται εκεί το βράδυ.

Τέλος, ένα τέταρτο θέμα το οποίο εντοπίζεται όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι οι μεγάλες ταχύτητες και οι επικίνδυνοι ελιγμοί από μηχανάκια και αυτοκίνητα, σε χώρους του λιμένα, που κάνει τους γονείς να φοβούνται να μετακινηθούν με τα παιδιά τους.

20240728_231658.jpg
Το ρεπορτάζ καταγράφει τα παράπονα των γονέων, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή του λιμένα, μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, ήταν, ίσως, το τελευταίο ασφαλές σημείο που είχε απομείνει, ώστε τα παιδιά τους να χαίρονται την καλοκαιρινή έξοδο, χωρίς να κινδυνεύουν. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png