Δεν εντοπίστηκε εστία φωτιάς στην Αίγινα. Στις μεγάλες πυρκαγιές της Εύβοιας και της Αττικής οφείλονται οι καπνοί. Αναλυτική ενημέρωση.

tria-peristatika.jpg

Σύμφωνα με ασφαλή ενημέρωση τόσο από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργο Σουλιώτη, όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αίγινας κ. Σωκράτη Δούκα, οι καπνοί που εμφανίστηκαν νωρίς το μεσημέρι στον ουρανό του νησιού, οφείλονται αποκλειστικά στις μεγάλες πυρκαγιές της Εύβοιας και της Αττικής.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιώργο Σουλιώτη.




Στην Αίγινα, με το  που έγινε ορατός ο καπνός, σήμανε συναγερμός σε όλες τις διαθέσιμες μονάδες, τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, όσο και των εθελοντών της Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ (Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Αίγινας).

Έγινε έρευνα σε όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί πυρκαγιά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γιώργος Σουλιώτης στο Aegina Portal, δέκα λεπτά πριν τις 18:00 σήμερα το απόγευμα, ο καπνός από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Εύβοια και Αττική, ο καπνός στην Αίγινα ήταν έντονος, ενώ με τον ισχυρό άνεμο έρχονται ακόμη και στάχτες στην βόρεια πλευρά του νησιού. Το πρόβλημα εντοπίζεται ειδικά στο βορειοανατολικό τμήμα, Μεσαγρός, Άλωνες, Αγία Μαρίνα κτλ. "Όλη η δύναμή μας κινείται σε αυτή την ευρύτερη περιοχή, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα", τόνισε ο κ. Σουλιώτης, που σημείωσε ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, δέχθηκε πολλά τηλέφωνα από κατοίκους που ανησυχούσαν.  

Σημειώνεται ότι κεντρική ενημερωτική ιστοσελίδα, δημοσίευσε πληροφορία στις 17:43, για  φωτιά στην περιοχή του Μεσαγρού. Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε ως αναληθή, από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργο Σουλιώτη.

Το ρεπορτάζ του Aegina Portal ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα. Οι πρώτες πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας ήταν ότι είχε ξεκινήσει μία εκτενής έρευνα στην οποία συμμετείχαν άπαντες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πυρκαγιάς. 

Αναφορές πολιτών που βρίσκονταν στην νότια πλευρά της Αίγινας, έκαναν λόγω ότι η οσμή του καμένου έφτανε μέχρι εκεί.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σωκράτη Δούκα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αίγινας καθώς και η Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ (Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Αίγινας) θα εκτελούν συνεχείς περιπολίες και έλεγχο κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png