Υπογράφηκε η ένταξη της Πράξης για τα προσωρινά μέτρα προστασίας του Εϋνάρδειου,  στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025 του ΥΠΑΙΘ.

eynardeio.jpg
Με απόφαση που υπογράφει ο  Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και δημοσιεύθηκε σήμερα, η Πράξη «Προσωρινά μέτρα προστασίας Εϋναρδείου κτηρίου στην πόλη της Αίγινας κατ. 1.1» με Κωδικό ΟΠΣ 5224377, εντάσσεται στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025 του ΥΠΑΙΘ και στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές και δράσεις σύγχρονου πολιτισμού» Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ). 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Φυσικό αντικείμενο της πράξης:

Το «Εϋνάρδειο» βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αίγινας, σε μικρή απόσταση από την παραλία. Σε άμεση γειτνίαση βρίσκεται η Μητρόπολη, το Πνευματικό κέντρο (πρώην αλληλοδιδακτικό σχολείο) ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται το «Κυβερνείο του Καποδίστρια», το Δημοτικό σχολείο της Αίγινας, το Λαογραφικό Μουσείο και το Δημαρχείο. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τα προσωρινά μέτρα

προστασίας της στέγης καθώς και την στερέωση της οροφής και του πρόπυλου του Εϋναρδείου κτηρίου, το οποίο μετά από την πάροδο του χρόνου παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό και εξωτερικό του. Συγκεκριμένα και μέχρι την επισκευή και αποκατάσταση του κτηρίου, θα ληφθούν τα κάτωθι προσωρινά μέτρα προστασίας:


1. Προστασία της όψης του κτηρίου στην οδό Πελεκάνου.
2. Προστασία της υπάρχουσας στέγης.
3. Τοποθέτηση ικριωμάτων στο πρόπυλο και στο εσωτερικό του κτηρίου.


Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 10/10/2024 και ημερομηνία λήξης η ορίζεται η 09/09/2026. Η προθεσμία επιλεξιμότητας δαπανών για το ΕΠΑ 2021-2025 είναι η 31/12/2025.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 80.000,00 € και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png