"Tina Kotsoni Jewelry".  Η Τίνα Κοτσώνη και ο Ευθύμης Στεργιούλας μιλούν για την επιτυχημένη σειρά κοσμημάτων και όσα την εμπνέουν.

20240801_135555.jpg


Το εργαστήριό τους βρίσκεται το κέντρο της Αίγινας, σε έναν δρόμο που ορίζεται από πολλά μνημεία - τοπόσημα του νησιού. Η Μητρόπολη, το Εϋνάρδειο και λίγο πιο πάνω το ιστορικό Κυβερνείο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ένας δρόμος ζωντανός, συχνά πολύβουος, αλλά με εικόνες που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Εκεί, στην οδό Μητροπόλεως βρίσκεται ο χώρος που στεγάζει το εργαστήριο του επιτυχημένου brand "Tina Kotsoni Jewelry".

20240801_1358190.jpg

 

Η θάλασσα, τα βότσαλα, ο θαλάσσιος κόσμος γενικότερα, εμπνέουν την Τίνα Κοτσώνη, σχεδιάστρια του brand "Tina Kotsoni Jewelry", που με τον Ευθύμη Στεργιούλα, μετέφεραν την επιχείρησή τους στο νησί το 2004. Από τότε όλα τα κοσμήματα δημιουργούντα στην Αίγινα. 

"Αντλώ την έμπνευσή μου από ένα σφυρί, με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, τυπώνω επάνω στο μέταλλο υφές και στίγματα τα οποία για άλλους είναι μη διακριτά, για μένα ευδιάκριτα και σημαντικά. Αυτά τα δύο στοιχεία, η φύση και ο μετασχηματισμός παντρεύονται και βγάζουν αυτό που δίνουμε σε κάθε συλλογή μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό", λέει ο Ευθύμης Στεργιούλας.

 Η ομάδα μεγάλωσε και ήδη στο εργαστήριο εργάζονται δώδεκα άτομα, αγόρια και κορίτσια, που προέρχονται από το νησί. "Δίνουμε ψυχή και χρώμα σε αυτό που φτιάχνουμε και αυτό φαίνεται", υπογραμμίζει.

Τα κοσμήματα "Tina Kotsonι", διατίθενται στο κατάστημα "Ηλιαχτίνα", στην οδό Π. Ηρειώτη 34, αλλά και σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 47 χώρες. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png