Διήμερη δράση πρόληψης κατά των τροχαίων ατυχημάτων, από το Κέντρο Υγείας Αίγινας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας, το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» και συλλόγους του νησιού.

20240813_125123.jpg

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, δράση κατά των τροχαίων ατυχημάτων, υλοποιείται από το Κέντρο Υγείας Αίγινας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας, το  Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και Συλλόγους του νησιού. 


Πρόκειται για μία διήμερη δράση πρόληψης, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών κατά των τροχαίων ατυχημάτων, σε κεντρικά σημεία της πόλης. Σήμερα πραγματοποιήθηκε δίπλα στο σημείο αναμονής των ταχυπλόων, στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. 

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε ένα χρονικό πλαίσιο, κατά το οποίο το Κέντρο Υγείας Αίγινας, αντιμετωπίζει δυσχερείς συνθήκες λειτουργίας, λόγω των εργασιών της ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και της έλλειψης προσωπικού, την ίδια ώρα που τα τροχαία ατυχήματα παρουσιάζουν αυξανόμενο αριθμό στο νησί.

Στο Aegina Portal μίλησαν η κ. Χρύσα Δεληγιάννη, παιδίατρος και η κ. Βασιλική Γουρζή, ιατρός, του Κέντρου Υγείας.

20240813_125208.jpg

Η κ. Χρύσα Δεληγιάννη είπε σχετικά: "Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι με το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και στο νησί μας και θέλαμε με την κίνηση αυτή να ευαισθητοποιήσουμε, τόσο τους κατοίκους του νησιού, όσο και τους επισκέπτες να οδηγούν με ασφάλεια, να προσέχουν ιδιαίτερα την οδική τους συμπεριφορά. Όσον αφορά και τα παιδιά να είναι στο κάθισμά τους να μην τα ανεβάζουν στο μηχανάκι χωρίς κράνος και ανεπίβλεπτα, εξασφαλίζοντας έτσι και τη δική τους τη ζωή και των συνεπιβατών τους.

Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος γιατί πραγματικά, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα φέτος, που δυστυχώς το Κέντρο Υγείας είναι αποδυναμωμένο, τόσο από πλευράς προσωπικού, όσο και από πλευρά συνθηκών, λόγω του έργων ενεργειακής αναβάθμισης.

Η δράση αυτή ευελπιστούμε να πραγματοποιηθεί ξανά τις επόμενες μέρες και να πραγματοποιείται όσο πιο συχνά γίνεται”.


H κ. Βασιλική Γουρζή τόνισε: “Αντιμετωπίζουμε στο Κέντρο Υγείας πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα. Τα περισσότερα ατυχήματα με δίκυκλα έχουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κι αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν τροχαίο με αυτοκίνητο και έχουν σοβαρές βλάβες, είναι αυτοί που δεν φοράνε ζώνη. Οπότε αυτό που θέλω να κρατήσουμε από αυτή τη δράση είναι ότι το κράνος και ζώνη σώζουν ζωές”.

Το κείμενο του Κέντρου Υγείας Αίγινας, για την ενημερωτική δράση:

Το Κέντρο Υγείας Αίγινας πραγματοποίησε  σήμερα δράση πρόληψης κατά των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία δυστυχώς συμβαίνουν με ολοένα και αυξανόµενους ρυθμούς και στο νησί µας. όλων µας να είναι αυξημένη.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ η προσοχή όλων μας να είναι αυξημένη, ιδιαίτερα φέτος το καλοκαίρι  που το Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε δυσχερείς συνθήκες λειτουργίας λόγω του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης.

Σας καλούμε να οδηγείτε µε προσοχή κάθε στιγμή, προστατεύοντας τη ζωή τη δική σας αλλά και των συνεπιβατών σας.

Θυμηθείτε: Το κράνος και η ζώνη σώζουν τη ζωή μας!

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη:

  • Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς
  • Τον Δήμο Αίγινας

Και τους Συλλόγους:

  • Οι φίλοι της Αίγινας
  • Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγινήτισσας
  • Η Αιγιναία
  • Μορφωτικός Σύλλογος Καποδίστριας
  • Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας
  • Οµάδα Πολιτών Αίγινας
  • Σύνδεσμος Ναυτικών Αίγινας
  • Σύλλογος Γυναικών Αίγινας
  • Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας
Σας ευχόμαστε Καλές Διακοπές!

20240813_125156.jpg

To δίγλωσσο ενημερωτικό υλικό στο κοινό αποτελεί ευγενική παραχώρηση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς. Όταν οδηγούμε θα πρέπει να θυμόμαστε:

  • Τηρείτε πάντα τα όρια ταχύτητας! Όχι µόνο µε Βάση το μέγιστο επιτρεπτό όριο, αλλά και τις εκάστοτε συνθήκες (καιρικές, κατάσταση οδοστρώματος, οχήματος, οδηγού).
  • Φροντίστε να είστε νηφάλιοι οδηγοί! Ακόμη και μικρή ποσότητα αλκοόλ επηρεάζει την κρίση σας και τον χρόνο αντίδρασής σας. Χρησιμοποιήστε άλλα μέσα (ταξί, λεωφορεία. κ.α.) ή επιλέξτε Τον «οδηγό της παρέας» που δεν θα έχει πιει και θα σας μεταφέρει µε ασφάλεια.
  • Αφήστε στην άκρη το κινητό σας τηλέφωνο! Και μη διαβάζετε τα μηνύματά σας όταν οδηγείτε!
  • Όταν κοιτάτε το κινητό σας τηλέφωνο, μόλις για 2 δευτερόλεπτα, οδηγώντας µε 50 χλμ/ώρα. τα μάτια σας είναι 28 μέτρα εκτός δρόμου.
  • Φοράτε τη ζώνη ασφαλείας! Όχι µόνο εσείς, αλλά και ο συνοδηγός σας! Και οι συνεπιβάτες σας στα πίσω καθίσματα που, χωρίς ζώνη, αποτελούν άμεση απειλή για εσάς!
  • Οδηγείτε ξεκούραστος και έχοντας κοιμηθεί καλά! Κάνετε τακτικές στάσεις για ξεκούραση, τουλάχιστον ανά δύο ώρες οδήγησης. Αν νιώθετε κόπωση ἡ υπνηλία, σταματήστε σε ασφαλές σημείο και κάνετε ένα μικρό διάλειμμα ύπνου (15-20 λεπτά).
  • Φοράτε κράνος! Όταν επιβαίνετε σε μοτοσικλέτα, έχετε 16 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείτε σε θανατηφόρο τροχαίο σε σχέση µε το αν χρησιμοποιούσατε αυτοκίνητο.
  • Ελέγχετε το όχημά σας πριν ξεκινήσετε! Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου (ελαστικά, φρένα, αμορτισέρ κα) μειώνει καθοριστικά τις πιθανότητες τροχαίου συμβάντος.
  • Οδηγούμε υπεύθυνα και συμπεριφερόμαστε µε ασφάλεια και ευγένεια στο δρόμο!
  • Απολαμβάνουμε τις διακοπές µας και φροντίζουμε να επιστρέφουμε µε ασφάλεια σπίτι μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png