Κανονικά η διέλευση των προσκυνητών προς το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας. Τι δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

panagia-xristoleontissa2.jpg

 

Για το θέμα της διέλευσης των προσκυνητών προς το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας, μίλησε σήμερα το βράδυ στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνίας με τον κ. Γιάννη Ζορμπά.





Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι η διέλευση των οχημάτων και των πεζών στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας θα γίνει κανονικά, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, του Αστυνομικού Τμήματος, του Δήμου Αίγινας, των εθελοντών της Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ. και του Δασονομείου Αίγινας. Πρόκειται για μία μεγάλη κινητοποίηση που καλύπτει την διαδρομή μέχρι τον Κοντό, τον Άγιο Νεκτάριο και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας.

Η σύγκληση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π, δηλαδή του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας, που έγινε την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, το όργανο αποφάσισε την εφαρμογή της σχετικής απόφασης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, που ισχύει για την περιοχή σε κατάσταση κινδύνου επιπέδου 5. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η απόφαση "για την Ιερά Μονή της Χρυσελεόντισσας δύναται η ελεύθερη διέλευση οχημάτων και πεζών κατά τις ημερομηνίες 14-15/8 κατά τις οποίες εορτάζει η Ιερά Μονή, κατόπιν θετικής εισήγησης της Διοίκησης Π.Υ. Πειραιά για τις συγκεκριμένες ημέρες". 

Σύμφωνα με τον το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Αίγινα εμφανίζεται με κατηγορίας κινδύνου 3 σήμερα Τετάρτη 14 και κατηγορία κινδύνου 4 αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου. "Συνεπώς, σίγουρα πρέπει να υπάρχει μία πολύ μεγάλη προσοχή και εποπτεία από όλους μας στο σημείο, και σε όλη τη διαδρομή, αλλά η προσέλευση των πιστών θα γίνει κανονικά", σημείωσε ο κ. Ζορμπάς.

Τέλος, ο κ. Γιάννης Ζορμπάς ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά υγεία και υπομονή σε όλους όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και στους υπαλλήλους του Δήμου, που αυτές τις ημέρες του Αυγούστου θα διαχειριστούν όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, καθώς η προσέλευση των επισκεπτών και των παραθεριστών στο νησί είναι αθρόα. "Τα επίπεδα προσέλευσης και τα στοιχεία που έχουμε για τους επισκέπτες στο νησί είναι πάρα πολύ μεγάλα και ξεπερνούν κάθε άλλη χρονιά", είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png