Επανήλθε το ρεύμα στις περισσότερες περιοχές της Αίγινας. Πολύωρη ταλαιπωρία των πολιτών με χαμηλή τάση, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση. 

diakopi-dei.JPG
Λίγο μετά τις 10 σήμερα το βράδυ, επανήλθε η ηλεκτροδότηση στις περισσότερες περιοχές του νησιού, εκτός από τις περιοχές Ανιτσαίου και Πόρτες. "Πιστεύω ότι και αυτές σε λίγο θα αποκατασταθούν", είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορπάς μιλώντας στο Aegina Portal, σημειώνοντας ότι: "Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλει μεγάλες και αδιάλειπτες προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος". 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, η διοίκηση του Δήμου Αίγινας έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της στην ΔΕΔΔΗΕ, καθώς η αγανάκτηση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. "Κατανοούμε ότι κάποια πράγματα είναι κάπως αιφνίδια, όμως αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις στην ΔΕΔΔΗΕ να κάνει συντηρήσεις, ώστε το δίκτυο να είναι συντηρημένο και να μπορεί να λειτουργεί χωρίς βλάβες", είπε ο κ. Ζορμπάς.

Ο κύριος Ζορμπάς λίγα λεπτά πριν από την αποκατάσταση του ρεύματος, μιλώντας για τις εργασίες που έκανε 9μελές συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, είπε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην γραμμή Ανιτσαίον - Σουβάλα, στην οποία οι τεχνικοί αναζητούσαν την βλάβη σε δασική περιοχή. Στις άλλες περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή τάση, αυτή οφείλεται στην υπερφόρτιση του δικτύου.

Αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στην υδροδότηση, είπε ότι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης που προηγήθηκε, οι χειρισμοί πρέπει να γίνουν χειροκίνητα και όχι ηλεκτρονικά, με τηλεματικές διαδικασίες, όπως δηλαδή γίνεται σε κανονικές συνθήκες. Η εκτίμησή είναι ότι η υδροδότηση θα επανέλθει κατά τη διάρκεια της νύχτας και πάντα ανάλογα με την περιοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι το ρεπορτάζ του Aegina Portal κατέγραψε μόλις πριν μία εβδομάδα, στις 11 Αυγούστου 2024, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι περισσότερες περιοχές της Αίγινας με χαμηλή τάση και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ υπήρχαν και κάποιες περιοχές με διακοπές της υδροδότησης.

Ακολουθεί το σημερινό ρεπορτάζ του Aegina Portal, και το time line με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και τις πληροφορίες των πολιτών κατά τη διάρκεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σοβαρότατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το πρωί οι περισσότερες περιοχές της Αίγινας, με χαμηλή τάση και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ υπάρχουν και κάποιες περιοχές με διακοπές της υδροδότησης.

Το ρεπορτάζ του Aegina Portal, μέσω της επικοινωνίας με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, καταγράφει πολύ έντονες αντιδράσεις, καθώς λόγω χαμηλής τάσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν ηλεκτρικές συσκευές και μηχανήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, που διήρκησαν μία έως μία ώρα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ και αυτή τη στιγμή (3:30 μ.μ.) συνεργείο εργάζεται για την αποκατάστασή του ρεύματος.


Το Aegina Portal μίλησε με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων της Αίγινας, που ζουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. 

Ξεκινώντας από την Πέρδικα, το Aegina Portal σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σάκη Μούρτζη, είπε ότι στην Πέρδικα και στην Αιγινήτισσα, υπάρχει πτώση τάσης, γεγονός που έχει αναγκάσει τους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν γεννήτριες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι και παραθεριστές που ζουν στην περιοχή. Μάλιστα, ο κ. Σάκης Μούρτζης, επισήμανε ότι κάποιες περιοχές δεν έχουν νερό, καθώς οι δεξαμενές δεν λειτουργούν, λόγω της χαμηλής τάσης. Σημείωσε ότι κάτοικοι των περιοχών επικοινώνησαν μαζί του αναφέροντάς του το πρόβλημα. "Δεν μπορούν να δουλέψουν τα μοτέρ, γι' αυτό δεν έχουν νερό είπε". Τέλος σε νεότερη επικοινωνία, σημείωσε ότι από την ενημέρωση που κατάφερε να έχει, υπάρχει πρόβλημα στο "εννιάστήλο" στην περιοχή του Σαρπά.

 Χαμηλή τάση, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Κυψέλης κ. Μηνάς Γιαννούλης. Ωστόσο λίγα λεπτά μετά τις 3:50 μ.μ. το ρεύμα κόπηκε, όπως ενημέρωσε σε νεότερη επικοινωνία.


Στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, ο πρόεδρος κ. Ηλίας Γρυπαίος, είπε ότι από χθες, περίπου από τις 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί, ένα μέρος της Σουβάλας έμεινε χωρίς ρεύμα. Στη περιοχή του Βαθέος το ρεύμα κόπηκε σήμερα το μεσημέρι για περίπου μία ώρα. Η διακοπή αυτή ξεκίνησε με πτώση τάσεως. Αναφορικά με την υδροδότηση, ο κ. Ηλίας Γρυπαίος είπε ότι μέχρι τις 2 το μεσημέρι δεν υπήρχε πρόβλημα, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, υπάρχει το ενδεχόμενο περιοχές της Κοινότητας να μείνουν από νερό, καθώς δεν λειτουργούν τα μοτέρ.  

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, είπε ότι το ρεύμα κόπηκε περίπου για μισή ώρα στις 1:30 το μεσημέρι. Επισήμανε ότι όλες οι περιοχές της Κοινότητας Μεσαγρού, έχουν πτώση τάσεως. Μέχρι εκείνη την ώρα, στις 2:30 μ.μ. δεν υπήρχε πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή, εκτός από κάποια σημεία που είχαν πολύ λίγο, πρόκειται για σημεία που βρίσκονται ψηλά. 

 

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη, είπε ότι υπήρξε πτώση τάσης στην Αφαία και στο κέντρο της Αίγινας, ενώ σημειώθηκαν μικρές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, διάρκειας 5 έως 10 λεπτών. Μέχρι αυτή τη στιγμή (3:30 μ.μ.)  φαίνεται ότι η περιοχή του Μαραθώνα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Σε όλες τις περιοχές του κέντρου όπου υπάρχει πτώση της τάσης, οι επαγγελματίες φοβούνται για πρόκληση ζημιών στα ψυγεία τους και στα κλιματιστικά μηχανήματά τους, όπως αντίστοιχα οι κάτοικοι και οι παραθεριστές για τις ηλεκτρικές συσκευές και τα aircondition τους. Η κ. Γελαδάκη μίλησε με την ΔΕΔΔΗΕ και ενημερώθηκε ότι εξαιτίας βλάβης, μίας γραμμή βγήκε εκτός, ώστε να γίνει άμεση αποκατάσταση. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η αποκατάσταση θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιτευχθεί. Τέλος, βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλες περιοχές της Κοινότητας Αίγινας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Μετά την έρευνα που έκανε η κ. Ανθή Γελαδάκη, είπε ότι στην περιοχή των Πορτών είχαν και ρεύμα και νερό, στην περιοχή του Ανιτσαίον υπήρχε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η κ. Ανθή Γελαδάκη επικοινώνησε, επίσης, με την κ. Ντίνα Χατζίνα, δημοτική υπάλληλο του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι". Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση δεν υπάρχει κάποιος στην ορεινή πλευρά της Αίγινας που να χρίζει βοήθειας, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν κατέβει σε συγγενείς τους, στο κέντρο. 

Τέλος επισήμανε το πρόβλημα στην τηλεφωνική επικοινωνία στην περιοχή του Ανιτσαίον.

Το πρόβλημα της επικοινωνίας φαίνεται ότι υπάρχει και σε άλλες περιοχές, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να γνωρίζουμε περισσότερα αυτή τη στιγμή.


 [upd 5:07 μ.μ.] Σε νεότερη επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλία Γρυπαίο, είπε ότι η περιοχή του δεν έχει ρεύμα, καθώς έγινε διακοπή. Το ρεύμα ήλθε, και στη συνέχεια διακόπηκε, περίπου στις 4 το απόγευμα ή νωρίτερα. Μαζί του επικοινωνούν πολίτες από τη Σουβάλα, τους Αγίους και το Βαθύ, ρωτώντας τον να μάθουν πότε θα επανέλθει το ρεύμα και όπως επισημαίνει δεν έχει και ο ίδιος ενημέρωση και δεν γνωριζει τι να τους πει. Τέλος, ενημερώθηκε από πολίτη, ότι περιοχή της Σουβάλας δεν έχει ρεύμα από το πρωί.  

[upd 5:30 μ.μ.] Χωρίς ρεύμα έμεινε η Κοινότητα Μεσαγρού, μετά τις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με επικοινωνία, πριν από λίγο, ο πρόεδρος κ. Μανώλης Λεούσης, είπε ότι εκείνη την ώρα υπήρξε μία διακοπή, το ρεύμα ήρθε ξανά και έκτοτε η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα, μετά από μία νέα διακοπή που κρατά μέχρι αυτή τη στιγμή, δηλαδή στις 5:28 μ.μ. Τόνισε ότι οι πολίτες των ρωτούν πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση, αλλά δεν γνωρίζει να τους απαντήσει γιατί ούτε ο ίδιος δεν έχει ενημέρωση.

[upd 6:10 μ.μ.] Από αναγνώστη του Aegina Portal αναφέρθηκε διακοπή της λειτουργίας του internet στην περιοχή του Μαραθώνα, από τις μεσημεριανές ώρες. 

[upd 6:17 μ.μ.] Σύμφωνα με μήνυμα αναγνώστη του Aegina Portal, που λάβαμε νωρίτερα, από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πόρτες, υπήρχε πτώση τάσης με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πολλές συσκευές. Από τις 15.30 μέχρι και τώρα  (4:54 μ.μ.) έχει κοπεί τελείως το ρεύμα.

[upd 6:40 μ.μ.] Από μήνυμα αναγνώστη του Aegina Portal, γίνεται γνωστό ότι χωρίς ηλεκτρικό έχει μείνει η περιοχή της Παχειάς Ράχης από τις 4 το απόγευμα. Επίσης χωρίς νερό έμεινε μετά τις 6:30 μ.μ. Νωρίτερα η πίεση ήταν πολύ χαμηλή, ωστόσο τώρα οι κάτοικοι δεν έχουν καθόλου νερό.

[upd 7:46 μ.μ.] Χωρίς νερό έμεινε το Βαθύ. Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλία Γρυπαίο, είπε ότι το Βαθύ έμεινε από νερό στις 6:30 μ.μ. Επίσης, το ρεύμα ήρθε στην περιοχή στις 7:30 μ.μ. αλλά μετά από πέντε λεπτά κόπηκε και πάλι.

[7:55 μ.μ.]  Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μούρτζης επιβεβαίωσε τα προβλήματα στην υδροδότηση σε κάποιες περιοχές του νησιού και είπε ότι αυτές οφείλονται στην έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μοτέρ. 

 

[7:58 μ.μ.] Η κατάσταση στην Πέρδικα παραμένει όπως και το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Σάκης Μούρτζης είπε ότι τα σπίτια έχουν φως με χαμηλή τάση, όπως τα καταστήματα είναι αναγκασμένα να λειτουργούν με γεννήτριες. Ο κ. Μούρτζης είπε επίσης ότι σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που είχε από το συνεργείο που εργάζεται στου Σαρμπά, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σε μία ή μιάμιση ώρα.

[upd 8:16 μ.μ.] Από ενημέρωση αναγνωστών του Aegina Portal, έγινε γνωστό ότι χωρίς ηλεκτρικό έχουν μείνει μέχρι αυτή την ώρα η περιοχή των Αγίων Ασωμάτων από τις 3:30 το μεσημέρι, όπως και η περιοχή στους Τζίκηδες από τις 3:10 το μεσημέρι.

[upd 9:16 μ.μ.] "Όλη η βόρεια πλευρά του νησιού έχει μείνει χωρίς ρεύμα, από την Κυψέλη μέχρι την Αγία Μαρίνα". Αυτή ήταν η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης. Ο κ. Λεούσης είπε, επίσης, ότι πολλά καταστήματα στην περιοχή της Βαγίας έκλεισαν καθώς είχαν μείνει χωρίς ρεύμα. 

[upd 9:30 μ.μ.] Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας κ. Σταύρο Καλαμάκη, ο οποίος είπε ότι: "Δεν είναι καλό για την εικόνα του νησιού, όλο αυτό που χτίζουμε να έρχεται ένα γεγονός και να το γκρεμίζει". Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του ξενοδόχοι, από ένα γεγονός το οποίο έχει διαρκέσει, ήδη, πολύ ώρα και στη ζημιά που έχουν υποστεί πολλοί από αυτούς από την καταστροφή ευπαθών προϊόντων κτλ.

[upd 10:02 μ.μ.] Το ρεύμα έχει επανέλθει σε αρκετές περιοχές.

[upd 10:30 μ.μ.] Το ρεύμα στις Πόρτες δεν έχει επανέλθει, όπως έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία με μόνιμο κάτοικο της περιοχής.

[upd 11:32 μ.μ.] Αναγνώστης του Aegina Portal ενημέρωσε ότι το Κλειδί και στο Σφεντούρι είναι χωρίς ρεύμα από τις 14.00 σχεδόν έως τις 23.30. Μετά τις 7.00 μ.μ. οι κάτοικοι είχαν ρεύμα μόνο για 2-3 ώρες. Όπως γράφει στο μήνυμά του, το πρόβλημα είναι τεράστιο και για τους κατοίκους, αλλά και για τους τουρίστες, που έχουν νοικιάσει κατοικίες στην περιοχή.

[upd 11:50 μ.μ.] Το ρεύμα επανήλθε στο Κλειδί και στο Σφεντούρι, σύμφωνα με ενημέρωση αναγνώστη.

[upd 00:55 π.μ.] Επιτακτική είναι η ανάγκη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις Πόρτες, καθώς σύμφωνα με μήνυμα αναγνώστη, στην περιοχή διαμένουν πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε άλλο μήνυμα, αναγνώστης αναφέρει ότι στην περιοχή Πόρτες οι κάτοικοι δεν έχουν ρεύμα από τις 16:00, 17/08 μέχρι και τώρα 00:33, 18/08. 

[upd 2:24 π.μ.] Στις 2 π.μ. αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις Πόρτες, σύμφωνα με ενημέρωση από αναγνώστη, κάτοικο της περιοχής.

Στις 2:15 μ.μ. επανήλθε το ρεύμα στην περιοχή Ανιτσαίον.

[upd 2:35 π.μ.] Στην περιοχή της Κυψέλης - Καβουρόπετρας το ρεύμα επανήλθε στις 18:00 και διακόπηκε γύρω στις 22:00. Ακόμη δεν έχει επανέλθει (2:03 π.μ.). Επίσης δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα, αναφέρει σε μήνυμά του αναγνώστης.

Το ρεύμα επανήλθε στη συγκεκριμένη περιοχή στις 2:30 π.μ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους προέδρους του Δημοτικών Κοινοτήτων της Αίγινας, για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που δείχνουν κάθε φορά. 

Επίσης ευχαριστούμε θερμά, όλους τους πολίτες που επικοινωνούν μαζί μας μεταφέροντας την εικόνα της περιοχής τους.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, το Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αίγινας κ. Στέλιο Θεριανό. Ο κ. Θεριανός είπε ότι το Κέντρο Υγείας αντιμετώπισε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση νωρίτερα το απόγευμα, αλλά αποκαταστάθηκαν στη συνέχεια.

Επίσης με το Aegina Portal επικοινώνησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας κ. Παναγιώτης Ηλίας, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Μεσαγρού, όπου διαμένει και ο ίδιος. 

Για ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του, επικοινώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αίγινας, κ. Νίκος Κωστάκος.

Με το Aegina Portal επικοινώνησε πλήθος πολιτών, που δυστυχώς λόγω του πιεσμένου χρόνου, δεν καταφέραμε να απαντήσουμε σε όλους. Ευχαριστούμε.

Τελευταία ενημέρωση 2:37 π.μ.  



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png