Επιχείρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας την Πέμπτη, για κατάσβεση πυρκαγιάς στο Αγκίστρι. Έγινε διαπόρθμευση οχημάτων με πλοία της γραμμής.  

pirosvestikos-stathmos-aeginas-00.jpg
Eπιχείρηση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, πραγματοποιήθηκε χθες, για την κατάσβεση μικρής έκτασης πυρκαγιάς σε δασική περιοχή του Αγκιστρίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιώργο Σουλιώτη.




Η διαπόρθμευση των οχημάτων και η μεταφορά των πυροσβεστών, έγινε με το πλοίο Ποσειδών Ελλάς, που εκείνη την ώρα κατέπλεε στο λιμάνι της Αίγινας, προκειμένου να αποβιβάσει τους επιβάτες και να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τον Πειραιά. 

Με παρέμβαση του Λιμενάρχη Αίγινας κ. Αργύρη Φραγκούλη, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Γιώργου Σουλιώτη, της εταιρίας Saronic Ferries και του κυβερνήτη του πλοίου, τα οχήματα και οι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν ώστε να βοηθήσουν το έργο των εκεί συναδέλφων τους, μαζί με τους επιβάτες που έδειξαν την απαιτούμενη κατανόηση και ταξίδεψαν στον Πειραιά, μέσω Αγκιστρίου. Συνολικά στην δασική πυρκαγιά του Αγκιστρίου, συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα, καθώς εκεί βρίσκονταν ακόμη τρία οχήματα και πυροσβέστες.

Ο κ. Σουλιώτης ευχαρίστησε τον λιμενάρχη Αίγινας κ. Αργύρη Φραγκούλη, την Saronic Ferries, τους καπετάνιους του Ποσειδών Ελλάς, του Απόλλων Ελλάς με το οποίο επέστρεψαν και τους επιβάτες.  Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προσοχή στις θερμές εργασίες με αλυσοπρίονα για την κοπή δέντρων.


Με την ευκαιρία ο κ. Σουλιώτης, αναφέρθηκε σε ένα συμβάν που έγινε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024, στην περιοχή Μπαρού στο Μεσαγρό. Εκεί έπρεπε να κοπεί και να απομακρυνθεί ένα δέντρο που είχε πέσει στη μέση του δρόμου. Επισήμανε ότι για να γίνει αυτό σωστά, πρώτα έγινε διαβροχή, ώστε να υποβιβαστεί η θερμοκρασία και να μη προκληθεί πυρκαγιά από τους σπινθήρες του αλυσοπρίονου που χρησιμοποιήθηκε. Υπογράμμισε ότι και η κοπή ενώ δέντρου είναι θερμή εργασία και όταν αυτή γίνεται σε τόσο επικίνδυνες συνθήκες ξηρασίας, όπως αυτές που επικρατούν, πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, ακόμη και από τους ίδιους τους πυροσβέστες.

Ο κ Σουλώτης επέστησε την προσοχή στις εργασίες που γίνονται από εργολάβους για τη δασική υπηρεσία, τονίζοντας ότι αυτές οι εργασίες είναι προτιμότερο να γίνονται τον χειμώνα και συμπλήρωσε ότι εάν γίνονται σε συνθήκες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να γίνονται παρουσία υδροφόρου που θα πρέπει να διασφαλίζει ο εργολάβος του έργου. Μάλιστα παρέθεσε ένα περιστατικό, από εργασίες που έγιναν πέρυσι στην Αγία Μαρίνα, όπου πολίτες τηλεφωνούσαν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, λέγοντας ότι εύρισκαν παρατημένα μείγματα των αλυσοπρίονων στα πρανή των δρόμων. Όταν πήγαιναν εκεί εύρηκαν μπουκάλια με αμόλυβδη την οποία απομάκρυναν.

"Όλα πήγανε, καλά δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα", είπε ο κ. Σουλιώτης για την χθεσινή επιχείρηση, και πρόσθεσε ότι: "Πρέπει να δώσουμε λίγο προσοχή στις θερμές εργασίες, επειδή η ξηρασία είναι πάρα πολύ μεγάλη".

Τέλος, ο κ. Σουλιώτης αναφέρθηκε στις συνεχείς κατοπτεύσεις των δασικών περιοχών που εκτελεί η υπηρεσία του, για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς από πτώση κεραυνού σε δασική περιοχή, λόγω των συνθηκών που επικρατούν και των καιρικών συνθηκών που αναμένονται.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png