Ως αναγκαιότητα χαρακτήρισε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, τα ανασχετικά ταχύτητας στην οδό Ιουλίας Κάτσα, για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

20240828_123918.jpg

 

Στην οδό Ιουλίας Κάτσα τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, τρία ανασχετικά ταχύτητας, με σκοπό να αποφευχθούν τα ατυχήματα, που έχουν καταγραφεί στη συμβολή με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας.


Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στο Aegina Portal, χαρακτήρισε ως αναγκαιότητα την τοποθέτησή τους.

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την τοποθέτηση επιβραδυντών ταχύτητας ( σαμαράκια), προ της διάβασης πεζών επί της οδού Ιουλίας Κάτσα και πλησίον της διακλάδωσης με την οδό Λ. Δημοκρατίας.

20240828_124343.jpg
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα τοποθέτησης επιβραδυντών ταχύτητας (σαμαράκια), κατόπιν μελέτης και καταγραφής των κυκλοφοριακών δεδομένων, τις υπάρχουσες συνθήκες και τις ασφαλείς προϋποθέσεις τοποθέτησης, εφαρμογής και κυκλοφοριακής ασφαλείας. 

Στο συγκεκριμένο σημείο, αναφέρει η Τεχνική Έκθεση, υπάρχει διάβαση πεζών, λόγω της στενότητας του οδοστρώματος και τις οικοδομικές γραμμές των κτιρίων επί της αρχής της διάβασης πεζών στην οδό Ιουλίας Κάτσα δεν παρέχεται ορατότητα στους κινούμενους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων, με αποτέλεσμα να μην γίνονται αντιληπτοί οι πεζοί και συνεπώς ακόμα περισσότερο η τυχόν πρόθεση τους να διασχίσουν ξαφνικά την διάβαση. Από μαρτυρίες των περίοικων πληροφορηθήκαμε ότι συμβαίνουν συχνά ατυχήματα με πεζούς και κυρίως με παιδιά.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png