Χωρίς την ασφάλεια του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος η Αίγινα. Βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα επιστρέψει στο νησί σε δύο εβδομάδες.

20240421_125003.jpg
Σήμερα το βράδυ μετά το τροχαίο στην Πέρδικα και καθώς το ρεπορτάζ βρισκόταν σε εξέλιξη, το Aegina Portal επικοινώνησε με τον Λιμενάρχη Αίγινας κ. Αργύρη Φραγκούλη, προκειμένου να διασταυρώσει την πληροφορία ότι ο τραυματίας διεκομίσθη με το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού, "το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας", όπως έχουν συνηθίσει να το λένε οι κάτοικοι του νησιού. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο κ. Φραγκούλης είπε ότι η διακομιδή έγινε με θαλάσσιο ταξί, καθώς το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το  Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετέχουν στην έκθεση. Εκεί παρουσιάζεται και το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας, προφανώς ως μέρος των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Σώματος.

Ωστόσο, η Αίγινα έμεινε χωρίς πλωτό ασθενοφόρο. Ένα πλωτό μέσο που πραγματοποιεί σχεδόν τρεις διακομιδές την ημέρα. Απόλυτα απαραίτητο για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Ο κ. Φραγκούλης επισήμανε ότι επειδή το ζήτημα ήταν κρίσιμο, μεταφέρθηκαν οι αντιρρήσεις για την απομάκρυνσή του από το νησί, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα. Για το ζήτημα ενημερώθηκε και ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Το πλωτό ασθενοφόρο βρίσκεται μακριά από την Αίγινα ήδη από τις 2-3 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να βρίσκεται πάλι σε επιχειρησιακή θέση στις 23 - 24 Σεπτεμβρίου. Το διάστημα είναι μεγάλο και όχι μόνο γιατί το νησί βρίσκεται σε τουριστική σεζόν, αλλά γιατί η ασφάλεια που παρέχει είναι απόλυτα συνυφασμένη με την καθημερινότητα της Αίγινας, όπως άλλωστε και ο αγώνας που δίνει καθημερινά το πλήρωμά του και το Λιμεναρχείο του νησιού, για να εκτελέσει ασφαλείς διακομιδές, ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όλες τις ώρες της ημέρας.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png