Μεγάλη εστία φωτιάς στη θέση Κακοπέρατο. Κατασβέστηκε.


Μεγάλη εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ στη θέση Κακοπέρατο. Αυτή τη στιγμή 10.10 βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση από το πυροσβεστικό σταθμό Αίγινας ο οποίος επιχειρεί με τουλάχιστον 4 οχήματα.

update 10.15 : Η φωτιά εξελίσσεται μέσα στη χαράδρα του Κακοπέρατου και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει την οριογραμμή. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών είναι αρκετά δύσκολες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι που αναζωπυρώνουν τις εστίες.


update 10.24 : Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος κ.Νικόλαος Πτερούδης ενώ τη κυκλοφορία του δρόμου ρυθμίζουν άντρες από το αστυνομικό τμήμα της Αίγινας. Η κυκλοφορία δεν έχει διακοπεί όμως χρειάζεται προσοχή γιατί στο δρόμο κινούνται πυροσβεστικά οχήματα.


update:10:43 : Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν από 15 λεπτά εκδηλώθηκε διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αίγινας. Χωρίς φως έχει μείνει επίσης ο Μαραθώνας και Πέρδικα. Δημοσιεύουμε την πρώτη φωτογραφία που δείχνει την κατάσταση στην περιοχή της πυρκαγιάς.

update: 10:52:

update: 11:05: Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από το χώρο που εκδηλώθηκε η εστία φωτιάς, φαίνεται ότι αυτή έχει τεθεί υπό έλεγχο.

update 11:08: Στο σημείο της φωτιάς βρίσκεται ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο οποίος με δηλώσεις του στο Aegina Portal επιβεβαίωσε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Μας ενημέρωσε επίσης ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης έχει προκληθεί από το γεγονός ότι κάποιες σημαντικές γραμμές περνούν μέσα από την περιοχή της πυρκαγιάς.

update: 11:16: Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τη νομαρχιακή σύμβουλο κυρία Δήμητρα Στάθη, που βρίσκεται και η ίδια στο σημείο της πυρκαγιάς, αναμένονται στο νησί 18 ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες που θα έρθουν από τον Πειραιά με ναυλωμένο πλοίο. Ο φόβος που είχε εκφραστεί από την αρχή, ώστε η φωτιά να μην προσεγγίσει κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στην περιοχή, με κατεύθυνση προς τον Ελαιώνα φαίνεται ευτυχώς ότι απομακρύνεται.

update: 11:39: Το ρεύμα έχει επανέλθει στις περιοχές που είχε διακοπεί λόγω της φωτιάς. Η τελευταία εικόνα που έχουμε από το μέτωπο της εστίας, είναι ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι οι πυροσβέστες επιχειρούν κατά τόπους σε μικρές εστίες με ατομικούς σάκους νερού.

update: 11:42: Υπό πλήρη έλεγχο.

update: 11:50: Ολοκλήρωση ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png