Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς κ. Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφθηκε την Αίγινα. Τι δήλωσε για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας.

20240920_124859.jpg

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς και εκπρόσωπος τύπου κ. Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα την Αίγινα συνοδευόμενος από μέλη της Οργάνωσης Μελών Αίγινας, είχε συναντήσεις με φορείς του νησιού, όπως επίσης με τη διοίκηση και τους εργαζομένους  στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Εκεί, μιλώντας στο Aegina Portal έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 


"H κατάσταση που αντιμετωπίσαμε, η κατάσταση που αντικρίσαμε είναι πραγματικά αδιανόητη, ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον Ιούνιο και ακόμα η κατάσταση μέσα είναι κατάσταση σε γιαπί  και σε οικοδομικό χώρο. Γιατροί και προσωπικό οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αδιανόητες συνθήκες, ακούγοντας την ίδια στιγμή που κάνουν διαγνώσεις, δίπλα τους κομπρεσέρ και οικοδομικές εργασίες. Την ίδια στιγμή είναι τεράστιες οι ελλείψεις. Το ιατρικό προσωπικό είναι το μισό από αυτό το οποίο θα έπρεπε να είναι. Κρίσιμες ειδικότητες απουσιάζουν εντελώς, οι οδηγοί είναι οι μισοί από αυτούς που θα έπρεπε να είναι, μόλις τρεις και δεν μπορούν να βγούνε οι βάρδιες, ενώ και τον νοσηλευτικό προσωπικό είναι υποστελεχωμένο. 

 

Για όλους αυτούς λόγους η Νέα Αριστερά είχε καταθέσει ερώτηση στη βουλή. Δυστυχώς η αλαζονεία της κυβέρνησης είναι τέτοια που είτε καν απάντησαν στην ερώτηση. Εμείς θα επιστρέψουμε στην ερώτηση και θα επιμείνουμε, θα επιμείνουμε γιατί πέρα από όλα τα άλλα ζήσαμε και τον ντροπιαστικό για το νησί γεγονός, το πλωτό ασθενοφόρο να έχει μεταφερθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως έκθεμα και να έχει μείνει ολόκληρο το νησί χωρίς πλωτό ασθενοφόρο, με τραγικά τα αποτελέσματα που είδαμε στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα με το 23χρονο θύμα. Δυστυχώς, από ότι φαίνεται, η κυβέρνηση συνειδητά με την πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, έχει μετατρέψει ακόμα και την Αίγινα σε άγονη γραμμή. Η Νέα Αριστερά θα είναι δίπλα στους κατοίκους, δίπλα στους υγειονομικούς, δίπλα σε όλους τους πολίτες που διεκδικούνε το δικαίωμα της πρόσβασης στην καθολική δημόσια υγεία. 

Αυτόν τον αγώνα θα το συνεχίσουμε μέχρι και να καλυφθούν τα κενά, αλλά μέχρι και ένα ολοκληρωθούνε οι διαδικασίες εδώ και να μιλάμε για ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας που αντιστοιχεί στις ανάγκες της Αίγινας και των κατοίκων της". 

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής πρόσθεσε: "Οι εργασίες από το μισό μέρος, μεταφέρονται στο άλλο μισό μέρος του Κέντρου Υγείας, όπου βρίσκονται η γραμματεία, τα ιατρεία, τα επείγοντα και αυτή τη στιγμή, από ότι μας ενημέρωσε και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ο κύριος Θερινός, οι γιατροί ψάχνουνε για κάποια κτήρια για να στεγάσουν τα τακτικά τους ιατρεία. Ψάχνουν στην Κυψέλη, ψάχνουν στην Αίγινα, ψάχνουν κάπου αλλού, γιατί με τις νέες εργασίες που μεταφέρονται στο άλλο τμήμα, κλείνει σχεδόν όλο το Κέντρο Υγείας. Θα μείνουν μόνο το τμήμα που θα υποδέχεται τα έκτακτα περιστατικά. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο πράγμα και μάλιστα για την υγεία του νησιού η οποία είναι ήδη υποβαθμισμένη, υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο". 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png