Εργασίες πυροπροστασίας στη δασική περιοχή της Κολώνας, από το Δασαρχείο Πειραιά.

20240923_133358.jpg
Εργασίες πυροπροστασίας στη δασική περιοχή της Κολώνας, ξεκίνησαν την Δευτέρα στο πλαίσιο του προγράμματος πυροπροστασίας των έργων και εργασιών του Δασαρχείου Πειραιά.


Σκοπός των εργασιών είναι η πρόληψη, η μείωση της έντασης και η καταστολή thw πυρκαγιάς, εάν αυτή εκδηλωθεί, μέσω της απομάκρυνσης στρεβλών κατακείμενων και ξερών δέντρων, κλάδευσης των πεύκων και της υπόροφης βλάστησης. Ένα ακόμη αποτέλεσμα θα είναι ο εξωραϊσμός του χώρου. Σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, λόγω της γειτνίασης του χώρου με το Αρχαιολογικό Μουσείο.

20240923_134503.jpg
H προϊσταμένη του Δασαρχείου της Αίγινας κ. Κατερίνα Παπαμιχαήλ δήλωσε στο Aegina Portal:

"Βρισκόμαστε στην δασική περιοχή της Κολώνας, έναν χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, λόγω της γειτνίασής του με την πόλη της Αίγινας, αλλά και του αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας, όπου πραγματοποιούνται από σήμερα εργασίες βελτίωσης του χώρου, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

20240923_134713.jpg
Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα πυροπροστασίας των έργων και εργασιών του Δασαρχείου Πειραιά και περιλαμβάνουνε απομάκρυνση στρεβλών κατακείμενων και ξερών δέντρων, κλάδευση των πεύκων και της υπόροφης βλάστησης, ώστε να μπορούμε να μειώσουμε την ένταση της πυρκαγιάς, σε περίπτωση που εκδηλωθεί στο σημείο αυτό. 

20240923_134503.jpg
Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο κύριο Ζορμπά για τη συνδρομή του, για τη διαχείριση των προϊόντων που παράγονται, συμπληρώνοντας ότι αυτό ήταν και ένα αίτημα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που μας ζήτησε από πέρσι προκειμένου να εξωραϊστεί ο χώρος".

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, που παρακολούθησε τις εργασίες δήλωσε:

"Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, για τις άοκνες και αδιάλειπτες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του τοπικού μας Δασονομείου και συγκεκριμένα την κυρία Κατερίνα Παπαμιχαήλ, την κυρία Μαρία Θεοδωράκου και τον κύριο Παναγιώτη Μπήτρο, που με αυτές τις προσπάθειες τους και συνεχώς με αυτή την διάθεση που έχουν και διαθέτουν πάρα πολύ από τον ελεύθερο τους χρόνο καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και κάθε καλοκαίρι, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε αυτό το όμορφο φυσικό δασικό περιβάλλον του νησιού μας.

Έτσι λοιπόν και εδώ με δικές τους προσπάθειες συνεπικουρούμενοι από τον δασάρχη Πειραιά τον κύριο Σωτήρη Καρπούζα μαζί με τους συνεργάτες του, φτάνουμε σήμερα σε αυτό το πολύ σπουδαίο οπτικό αποτέλεσμα, θα δείτε την αποκάλυψη των κορμών, όπως τα εξήγησε και προηγουμένως η κυρία Παπαμιχαήλ. Είναι μία εξαιρετική δουλειά η οποία προσδίδει την ασφάλεια και προσδίδει την διατήρηση του φυσικού κάλλους και του δασικού περιβάλλοντος εδώ. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα μέσα από την καρδιά μου".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png