Επίσκεψη του Συλλόγου Γυναικών "Women's International Club in Athens" - WIC, στο Λαογραφικό Μουσείο.

20241002_111457.jpg

Το Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, μέλη του Συλλόγου Γυναικών "Women's International Club in Athens", έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό διεθνούς χαρακτήρα με μέλη διπλωματικών αποστολών, συζύγους πρέσβεων και διπλωματών που έχει ως κύριο σκοπό του να προάγει τη φιλία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των γυναικών διαφορετικών εθνικοτήτων, συμβάλλοντας στην πολιτιστική και πολιτισμική καλλιέργειά τους. 


Τα μέλη του συλλόγου καλωσόρισαν ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κ. Νίκος Αλυφαντής, η κ. Σοφία Χατζίνα Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας, του Δήμου Αίγινας και μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, που ανάμεσα σε άλλα είπε: "Εκ μέρους του δημάρχου μας του κύριου Γιάννη Ζορμπά και φυσικά της Επιτροπής Ισότητας του δήμου μας, σας καλωσορίζω στην Αίγινα, την πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης της Ελλάδας. Μας τιμά η επίσκεψή σας στο ιστορικό μας νησί και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε μία τόσο διακεκριμένη ομάδα γυναικών. Η Αίγινα γεμάτη μύθους και θρύλους, μπορεί να υπερηφανεύεται για μία πλούσια πολιτιστική κληρονομιά από το ναό της Αφαίας με θέα στο Σαρωνικό και το αστραφτερό Αιγαίο, μέχρι το γοητευτικό λιμάνι της με τα νεοκλασικά κτίρια, προσφέρει προσφέρει μία μαγευτική ματιά στο παρελθόν της Ελλάδας".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κ. Νίκος Αλυφαντής, παρουσίασε την ιστορία του Αιγινήτικου φιστικιού. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ξενάγηση στις αίθουσες των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png