Στη δασική περιοχή του σχολικών συγκροτημάτων του Μεσαγρού, συνεχίζονται οι εργασίες πυροπροστασίας από το Δασαρχείο Πειραιά, μετά από αίτημα του κ. Νίκου Οικονόμου.

20241002_100554.jpg
Μετά τις εργασίες πυροπροστασίας, που πραγματοποίησε λίγες ημέρες πριν, το Δασαρχείο Πειραιά στη δασική περιοχή της Κολώνας, το πρόγραμμα έργων και πυροπροστασίας του Δασαρχείου, συνεχίζεται από χθες στην περιοχή, όπου βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα του Μεσαγρού, του δημοτικού και του γυμνασίου. 


Το έργο ξεκίνησε μετά από αίτημα του διευθυντή του γυμνασίου Μεσαγρού κ. Νίκου Οικονόμου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του, για την επικινδυνότητα της δασικής έκτασης, που βρίσκεται κοντά στο γυμνάσιο.

H προϊσταμένη του Δασαρχείου της Αίγινας κ. Κατερίνα Παπαμιχαήλ δήλωσε στο Aegina Portal: "Μετά από αίτημα του γυμνασιάρχη κ. Νίκου Οικονόμου, που μας εξέφρασε την ανησυχία του για την επικινδυνότητα της δασικής έκτασης, που βρίσκεται πλησίον του γυμνασίου, καταφέραμε και εντάξαμε, όπως και στην Κολώνα, στα έργα και εργασίας πυροστασίας του Δασαρχείου Πειραιά. 

20241002_100555.jpg
Έτσι, από χθες, πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού του δάσους, αφαιρώντας την υπόροφο βλάστηση και τα κλαδιά που ακουμπούν στο έδαφος, με σκοπό να αποτραπεί τυχόν πυρκαγιά και επέκτασή της στο σχολείο. Είναι ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης πυρκαγιάς και πρόληψης, σε σημεία όπως είναι αυτός εδώ ο χώρος.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Οικονόμου για τη συνεργασία, αλλά και τον κύριο δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά επίσης, που για άλλη μία φορά είναι αρωγός και μας συμπαραστέκεται και στη διαχείριση των προϊόντων υλοτομίας.

20241002_100556.jpg
Από το βήμα που μου δίνει Aegina Portal θέλω να ενημερώσω, επίσης, ότι αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται και ένα άλλο μεγάλο έργο στην Aίγινα, είναι η βελτίωση και συντήρηση όλoυ του δασικού οδικού δικτύου, που επλήγη από το φαινόμενο "Daniel", ένα έργο πού θα θωρακίσει το νησί μας σε περίπτωση πυρκαγιάς".

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Μεσαγρού είπε σχετικά: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προϊσταμένη του Δασαρχείου Αίγινας, την κυρία Παπαμιχαήλ, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, για τον καθαρισμό του χώρου. Αυτό έγινε γιατί παρακολούθησα κάποια σεμινάρια για τους κινδύνους που διατρέχουν τα σχολεία και ένα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκε ήταν το πρόβλημα της προστασίας των μαθητών σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Έκανα ένα σχετικό έγγραφο προς όλες τις υπηρεσίες και είχα άμεση ανταπόκριση από τον κυρία Παπαμιχαήλ και από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής προστασίας τον κύριο Λεωνίδα Μανωλάκο, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω, όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον κύριο Ζορμπά, τον δήμαρχο Αίγινας, για την ανταπόκριση στο θέμα, να πάρει τα υπολείμματα των κλαδεμάτων από το σχολείο. 

Νομίζω ότι πάνω απ' όλα που προέχει η ασφάλεια των μαθητών και των παιδιών, από οποιαδήποτε φαινόμενα παρουσιαστούν, κυρίως αυτά της πυρκαγιάς, γιατί έχουμε δει τι γίνεται". 

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο έχει συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο αρκετά χρόνια πριν και αφορά στη διάνυση ενός δρόμου, που θα δίνει την δυνατότητα διαφυγής στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς.

"Το μεγάλο πρόβλημα στο γυμνάσιο Μεσαγρού είναι αυτό εδώ πέρα πίσω που βλέπετε, η διάνοιξη του δρόμου που πρέπει να γίνει. Είναι ένα αίτημα ετών, δεν υπάρχει διαφυγή και πρέπει επιτέλους η πολιτεία να μεριμνήσει γι' αυτό. Πρώτα ο Δήμος, δυστυχώς πέφτει η ευθύνη στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και μετά στην Περιφέρεια. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκτήσει επιτέλους το γυμνάσιο Μεσαγρού και το δημοτικό Μεσαγρού δρόμο διαφυγής. Αυτά ήθελα να πω και πάλι ευχαριστώ την κυρία Παπαμιχάλη για την άμεση αυτή ανταπόκριση", είπε ο κ. Οικονόμου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png