Ο Δήμος Αίγινας βράβευσε τον παραολυμπιονίκη κ.  Αθανάσιο Τσιβίλη. "O πολιτισμός δεν έχει απαγορεύεται", είπε για την προσβασιμότητα.

20241008_134948.jpg
Ο Δήμος Αίγινας βράβευσε σήμερα το πρωί τον κ. Αθανάσιο Τσιβίλη – παραολυμπιονίκη, αντιπρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μαρίνο τα γυμνάσια της Αίγινας, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές. 


Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε: "Σήμερα είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε έναν  παραολυμπιονίκη, ο οποίος όμως με αγώνα ζωής και με στόχο μεταφέρει τα βιώματα του, τη γνώση του, όλα αυτά που είπατε πριν για την αυτογνωσία και την ευθυκρισία να προσθέσω κι εγώ, έτσι ώστε τα νέα τα παιδιά να έχουνε ερεθίσματα, αν έχουν ακούσματα και γιατί όχι όσα μπορούν να υιοθετήσουν, κάποια από αυτά τα σπουδαία και σοφά λόγια και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. μαθητές, αθλητές ή κάποιες σπουδαίες προσλαμβάνουσες που εσείς μπορείτε καταφέραμε το λόγο σας. Είναι πολύ σημαντική η στιγμή που είστε εδώ και είναι και πολύ σημαντική αυτή η προσπάθεια και η διάθεση που έχετε, γιατί αυτή η διάθεση σπανίζει στις μέρες, αυτή η αυτοδιάθεση να το πω έτσι, κάποιος από τον προσωπικό του χρόνο και με στόχο και με καλλιέργεια ψυχής και λόγου, να μεταδίδει αυτά τα ερεθίσματα στους νέους. Είναι πολύ σημαντικό και ευχαριστούμε πολύ εδώ".

Ο κ. Αθανάσιος Τσιβίλης είπε: "Δήμαρχέ μου κι εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ και τον αντιδήμαρχο το φίλο τον Νίκο για την πρόσκληση. Όταν είχα έρθει το καλοκαίρι είπα από μόνος μου ότι θέλω να επισκεφτώ και σχολεία και μου λέει με τα χαράς θα το κανονίσουμε αυτό και για αυτό βρίσκομε τώρα εδώ. Απέραντη ευγνωμοσύνη προς τους μαθητές και από τα δύο γυμνάσια που επισκέφθηκα σήμερα. Εξαιρετικοί χαρακτήρες, το είπα και σε κάποιους εκπαιδευτικούς που μιλήσαμε, το ότι κάνουνε σπουδαία δουλειά, λειτούργημα στις τάξεις τους και το αναγνωρίζω και το επικρατώ αυτό και βέβαια απ' τους μαθητές η ανταπόκριση πήρα από τα χαμογελά τους, σε κάποιους από τις αγκαλιές τους, σε κάποιους από τις αμηχανίες που εξέφρασαν, γιατί είναι παιδιά γυμνασίου, διαπίστωσα ότι έχουν σπίτια με αρχές, έχουν σπίτια με αξίες, έχουν σπίτια που αν μη τι άλλο αξίζουν οι γονείς τους να είναι γονείς. Τους βοηθάει Αρχή της Αίγινας, γιατί όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε κάποιον ο οποίος ηγείται, εφόσον μάλλον είναι ένας δήμαρχος, με την προσωπικότητά του με τους συνεργάτες που έχει; με το έργο που έχει; Aυτό με "παρασέρνει" να τον ακολουθώ και τον ακολουθώ συνδράμοντας με τη συμπεριφορά μου, με τα λόγια μου με τη στήριξή μου, γιατί αν μη τι άλλο, ναι, φαίνεται το δήμαρχος, αλλά φαίνομαι κι εγώ, γιατί όταν εξυπηρετεί τον πολίτη, από την πόλη μου κερδίζουν όλοι, δεν κερδίζει μόνο ο δήμαρχος επειδή, βγαίνει. Καλά κάνει και βγαίνει όταν είναι άξιος, μπορεί να βγαίνει εσαεί, να βγαίνει  εσαεί, όταν κάνει ένα έργο που εξυπηρετεί τον πολίτη στις ανάγκες του στην καθημερινότητά του στη διαβίωσή του και αν γίνει στη ζωή του, όταν του παρέχεις εφόδια πολιτισμού παιδείας προσβασιμότητας. Και εδώ θέλω αν μου επιτρέπεται δήμαρχε, επειδή είμαι σε μία επιτροπή προσβασιμότητας για τα αστικά κέντρα, η προσβασιμότητα δεν είναι μόνο στην αναπηρία, η προσβασιμότητα είναι σε ένα χώρο που σημαίνει τι, στον κάνω προσβάσιμο γιατί σε θέλω, δεν σε αποκλείω. 

Όταν ανοίγεις ένα δημοτικό θέατρο, όταν ανοίγεις μια δημοτικό πάρκο, όταν ανοίγεις μια παιδική χαρά του δήμου και την κάνεις προσβάσιμη, δηλαδή να μη με δυσκολεύει, όχι παιδιά έχω να αναπηρία, να μη με δυσκολεύει να είναι λειτουργική, αν μη τι άλλο. Εκεί τι σημαίνει αυτό; σημαίνει πολιτισμός και πολιτισμός δεν έχει απαγορεύεται και τιμά και το δήμο και τον ηγέτη του και την κοινωνία που ανήκει στο δήμο".

Παρόντες στη σημερινή βράβευση ήταν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη και η κ. Φανή Κομηνιάδη, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής για τον Αθλητισμό.

Υπενθυμίζεται ότι Αθανάσιος Τσιβίλης το καλοκαίρι, ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής για τον Αθλητισμό (ΟΜ.Α.Δ.Α.) του Δήμου Αίγινας, με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png