Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή "Κερί". Οι πέντε επιβαίνοντες είχαν αποβιβαστεί στην ακτή και περισυνελέγησαν μετά από επιχείρηση του Λιμεναρχείου Αίγινας.

limenarxeio-aeginas-ploto-2.jpg

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας από έναν ιδιώτη για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας, με πέντε ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή "Κερί", πλησίον του ακρωτηρίου "Τούρλος", βορειοανατολικά της Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και τα ιδιωτικά σκάφη "Αστροπελέκι" Λ.Α. 3135 και "Μαλτέζος 1-Ρέσκιου" Τ.Α. 203, όπου εντόπισαν το ιστιοφόρο προσαραγμένο περίπου πενήντα μέτρα από την ακτή και τους επιβαίνοντές του να έχουν αποβιβαστεί στην ακτή, καλά στην υγεία τους.

Οι ημεδαποί περισυνελέγησαν από τα πλωτά μέσα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας, ενώ το Ι/Φ σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη. Από το περιστατικό προκλήθηκε εισροή υδάτων, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png