Πλούσιο το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίων Ασωμάτων και Κοντού.

20241014_184526.jpg

Πλούσιο είναι φέτος το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Ασωμάτων και Κοντού, ο οποίος βρίσκεται, σε νέο, ανακαινισμένο χώρο στην περιοχή του Πεντάδρομου. 


Το πρόγραμμα παρουσίασαν στο Aegina Portal, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Καραγιάννης, η κ. Γιάννα Μπόγρη, αντιπρόεδρος, ο κ. Γιάννης Σφήκας, γραμματέας του συλλόγου, η κ. Μάρθα Χαρτοφύλακα, χοροδιδάσκαλος και ο πατέρας Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, δάσκαλος στην παραδοσιακή και βυζαντινή χορωδία του συλλόγου. 

Περιλαμβάνει νέες και πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως τα εργαστήρια γλυπτικής για παιδιά και ενήλικες, με τον κ. Παναγιώτη Μαρίνη, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πειραματιστούν με διάφορες τεχνικές και απλά υλικά. Δεν απαιτείται εμπειρία. Στο τέλος του εργαστηρίου θα έχουν το δικό τους ξεχωριστό γλυπτό.

Στα εικαστικά εργαστήρια, η κυρία Σταθούλα Μαρίνη, θα δείξει σε παιδιά από 2,5 έως 5 ετών, πως να δημιουργούν και να μαθαίνουν από τα έργα αγαπημένων εικαστικών. Ο κόσμος της τέχνης γίνεται αφορμή για να εκφραστούν μικροί και μεγάλοι δημιουργικά. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται.

Επίσης, θα λειτουργήσουν εικαστικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού, όπου θα γνωρίσουν σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μάθουν για κινήματα και τεχνοτροπίες από την ιστορία της τέχνης. Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και θα πραγματοποιούνται το Σάββατο ή την Κυριακή.

Το εργαστήριο με τις κατασκευές από υγρό γυαλί, επιμελείται η κυρία Μαρία Τρίμη. Το υγρό γυαλί ή η ρητίνη είναι ένα δημοφιλές υλικό που χρησιμοποιείται στο χώρο της χειροτεχνίας και του diy για δημιουργικά έργα.

Δραστηριότητες που προϋπήρχαν στο σύλλογο, όπως το latin με τον Βαγγέλη Πιτσιλό συνεχίζονται. Παράλληλα, συνεχίζονται τα τμήματα των παραδοσιακών χορών για ενήλικες, μικρά παιδιά, για προχωρημένους και αρχάριους.

Τέλος, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα βυζαντινής ή παραδοσιακής μουσικής. Η εκμάθηση της βυζαντινής μουσικής, γίνεται σε συνεργασία με την σχολή Βυζαντινής Μουσικής, της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης, υπό τη διεύθυνση του κυρίου Δημητρίου Καλομοίρη.

Κάλεσμα στους κατοίκους του νησιού, να γνωρίσουν τις νέες δράσεις, έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Καραγιάννης που είπε: "Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας χώρο, στον Πεντάδρομο και σας προσκαλούμε όλους, να γνωρίσετε από κοντά τις νέες μας δράσεις". 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png