Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών στην Κυψέλη. Τι είπε στην ομιλία του ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων.

20241016_182607.jpg
Τον πλήρως ανακατασκευασμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, που αποτελεί, πλέον, εγκατάσταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας, και που χρησιμοποιείται ήδη ως αποθηκευτικός χώρος, εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. 


Ο χώρος, που βρίσκεται στην Κυψέλη και παλαιότερα ήταν μία αποθήκη της Υπηρεσίας Ύδρευσης, αποτελεί δωρεά του Γεώργιου Μπακόμητρου (Γεωργαλάτση) και μετά τις διαδικασίες νομιμοποίησης, αδειοδοτήθηκε και πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες που τον έφεραν στην τωρινή του μορφή, μετατρέποντάς τον σε αποθηκευτικό χώρο, στον οποίο φυλάσσονται αντικείμενα και εξοπλισμός που δεν χρησιμοποιείται συχνά, όπως ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, αλλά και τα τέσσερα συστήματα sea tracks που διαθέτει ο Δήμος Αίγινας. Σημειώνεται ότι ο χώρος έχει αποκτήσει τριφασικό ρεύμα, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στους ξυλουργούς τεχνικές του Δήμου, να χρησιμοποιούν την εγκατάσταση για να πραγματοποιούν σχετικές εργασίες.

20241016_185343.jpg
Οι εργασίες αναστήλωσης στο σύνολό τους, έγιναν με αυτεπιστασία, από το τεχνικό και εργατικό δυναμικό του Δήμου Αίγινας, με υλικά που προμηθεύτηκε ο Δήμος για το σκοπό αυτό. Υπενθυμίζεται ότι το Aegina Portal είχε παρουσιάσει σχετικό ρεπορτάζ τον Σεπτέμβριο, όταν το έργο είχε αποκτήσει την σημερινή του μορφή.

Πρόκειται για την δεύτερη εγκατάσταση που αποκτά η Τεχνική Υπηρεσία, μετά τις εντυπωσιακές σε μέγεθος και δυνατότητες εγκαταστάσεις που λειτουργούν στο Ράκειο Κληροδότημα, ύστερα και από την αγορά και την προσθήκη ενός όμορου αγροτεμαχίου τον Αύγουστο του 2023.

20241016_180424.jpg
Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του ενοριακού ναού της Κυψέλης πατέρας Νεκτάριος Κουκούλης, που μίλησε πατερικά και ευχήθηκε. Ακολούθησε σύντομη ομιλία του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, όπου περιέγραψε τον σχεδιασμό του Δήμου Αίγινας για την διαρκή βελτίωση των εγκαταστάσεων και μιλώντας για την τρέχουσα κατάσταση μετέφερε στο κοινό τις εικόνες από την έναρξη μίας τυπικής ημέρας από τις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Οδοποιίας που λειτουργούν στο Ράκειο Κληροδότημα.

"Εκεί λοιπόν να έχει πάρει μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Πραγματικά δεν ξεκινήσαμε έτσι, ξεκινήσαμε να μπορούμε να έχουμε τα αδρανή μας υλικά εκεί, εργαλεία, να είναι το σημείο εκκίνησης καθημερινά των τεχνητών της οδοποιίας και γενικότερα το τεχνικών υπηρεσιών. Όμως αυτό με τον καιρό άρχισε και γιγαντώθηκε, με την έννοια ότι προμηθευτήκαμε έναν αρκετά εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και εργαλειακό εξοπλισμό. Αξιοποιήσαμε τις καταστάσεις και τις συνθήκες όπως ήταν ο covid, όπως ήταν ο Daniel και μπορέσαμε και προσλάβαμε εργατικό και τεχνικό προσωπικό, στο οποίο αξιοποιούμε τις δεξιότητες τους, την διάθεση τους και μπορούμε και προβαίνουμε και εκτελούμε έργα με αυτεπιστασία", είπε ο κ. Ζορμπάς, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι: "Tίποτα δεν είναι εύκολο να γίνει, αν δεν υπάρχει συνεργασία, αν δεν υπάρχει συνέργεια, αν δεν υπάρχει διάθεση, αν δεν υπάρχει αλληλοεκτίμηση, υπομονή, αλληλοσυμβιβασμός. Έτσι και εμείς και οι συνάδελφοι που είναι στην δημοτική αρχή, αλλά και το διοικητικό προσωπικό και υπάλληλοι στο δήμο, καθημερινά καλούμαστε να έχουμε μία άριστη συνεργασία".  Σε άλλο σημείο τόνισε την συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Αίγινας.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε περιήγηση στον νέο χώρο και κέρασμα.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png