Η Αίγινα συμμετείχε στην "18η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα". Ενημέρωση για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

ioas-paralia-aiginas-00.jpg
Το βράδυ του Σαββάτου διοργανώθηκε και στην Αίγινα η "18η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα", στην οποία συμμετείχε η Αντιδημαρχεία Αθλητισμού, που διοργάνωσε την δράση, το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και πολίτες του νησιού. 


Και φέτος υπεύθυνος της δράσης στην Αίγινα ήταν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Νίκος Μαρίνος. Έγινε στην παραλία, μπροστά από τα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και πλαισιώθηκε με τα λεγόμενα φιλικά αλκοτέστ από όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, στα οποία όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να συμμετέχουν, μεταφέροντας το μήνυμα ότι: "το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί". Στους πολίτες που συμμετείχαν και ενημερώθηκαν δόθηκε ένα αναμνηστικό μπρελόκ από τον Δήμο Αίγινας, με τα μηνύματα: "Φόρα το κράνος σου", "Βάλε την ζώνη σου".

20241019_200054.jpg

Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, μιλώντας στο Aegina Portal έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας, όπου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μαζί με τον ΙΟΑΣ διοργανώνουμε την ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα. Ο στόχος αυτής της δράσης, η οποία είναι πανελλαδική, είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον οδηγό της παρέας, δηλαδή, ένας από όλη την παρέα, να μην πιει για να πάει τους υπόλοιπους σπίτι. Ταυτόχρονα αυτό που προσπαθούμε, είναι να κάνουμε αυτή τη δράση για να πείσουμε όσο μπορούμε περισσότερους, ώστε να φοράμε το κράνος μας, όταν οδηγούμε το μηχανάκι μας και να φοράμε τη ζώνη μας όταν οδηγούμε το αυτοκίνητό μας. Νομίζω ότι το αίμα στην άσφαλτο είναι πάρα πολύ και πρέπει κάπου να σταματήσει". 

Ιδιαίτερη αξία έχει η δήλωση της μικρής Βαλεντίνας, που υπερτόνισε όσα είπε κ. Μαρίνος: "Και να θυμάστε να μην πίνετε όταν οδηγείτε!".

20241019_201052.jpg
Στόχος αυτής της βραδιάς ήταν να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι σε σχέση με το αλκοόλ και την οδήγηση το βράδυ. "Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Τουλάχιστον 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).", αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», που συνέχισε και φέτος δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιείται σε μεγάλες πόλεις και αστικά κέντρα πανελλαδικά, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και να ενημερωθούν γιατί το «αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Τη δράση διοργανώνει, από το 2007, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», παράλληλα με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές δράσεις και τη συμμετοχή πολλών κέντρων νυχτερινής διασκέδασης. Για τη δράση αυτή το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Responsible Young Drivers», με την Ελληνική Αστυνομία, το Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου, δεκάδες φορείς εθνικής και τοπικής εμβέλειας καθώς και την Τροχαία.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png