Το μπλόκο των ναυτεργατών θα παραλύσει για μια ακόμη φορά το λιμάνι της Αίγινας.


Προτού περάσει καλά - καλά μια εβδομάδα από την απεργία της Τετάρτης, δύο από τα δεκατέσσερα σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η "Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού" και "ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" ετοιμάζονται να εμποδίζουν αύριο το απόπλου των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, παραλύοντας ουσιαστικά την κίνηση από και προς το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Τις συνέπειες θα υποστεί για μια ακόμη φορά και το λιμάνι της Αίγινας, καθώς το πιο πιθανό είναι να συμβεί ότι και την Τετάρτη που μας πέρασε και να μην πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγιο. Η απόφαση των δύο σωματείων έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση που έλαβε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, να μη προχωρήσει στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση. Για κάθε ενδεχόμενο για την πιθανότητα να εκτελέσει δρομολόγια νωρίς το πρωί κάποιο διερχόμενο πλοίο.

Για το θέμα και τα προβλήματα που προκύπτουν σε μια νησιωτική κοινωνία όπως αυτή της Αίγινας, απέστειλε σχετική επιστολή σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Γρηγορόπουλος στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:
Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε όλοι οι Αιγινήτες τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά,  από δύο,  σε σύνολο δεκατεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων,  που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Οι αποκλεισμοί αυτοί πέρα των σοβαρών  επιπτώσεων που έχουν στον τουρισμό,  ιδιαίτερα των νησιών του Αργοσαρωνικού με την δημιουργία ασταθούς κλίματος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά,  κυρίως της  Αίγινας με την ηπειρωτική χώρα,  έχουν και μια άλλη σοβαρότερη διάσταση. Μια διάσταση που έχει αγνοηθεί από τα ΜΜΕ και δυστυχώς από αυτή την μερίδα των συνδικαλιστών, της συγκεκριμένης παράταξης. Η διάσταση αυτή δεν είναι άλλη από την απομόνωση των κατοίκων του νησιού μας από την υπόλοιπη Αττική,  προς την οποία είναι αποκλειστικά προσανατολισμένη η οικονομικό-κοινωνική ζωή των Αιγινητών. Μια διάσταση που λέει ότι η αύξηση του αισθήματος της νησιωτικής απομόνωσης,  λόγο της αστάθειας στην ακτοπλοϊκή σύνδεση εν μέσω οικονομικής ύφεσης,  μπορεί να μετατραπεί σε χαριστική βολή στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού μας. Κάνω έκλυση στους συνδικαλιστικούς φορείς  που ευθύνονται για τους αποκλεισμούς του λιμανιού του Πειραιά.

Να συνυπολογίσουν στις αποφάσεις, στις δράσεις και τις ενέργειές τους, το γεγονός ότι, ο απλός πολίτης που πρέπει να διεκπεραιώσει υποθέσεις του με το κράτος και τις υπηρεσίες και πολύ περισσότερο ο ασθενής δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι « παράπλευρη απώλεια» ενός συνδικαλιστικού αγώνα που είναι σεβαστός,  αλλά όχι δίκαιος για τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα των πολιτών. Θα ήθελα να τονίσω προς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι, εμείς οι Αιγινήτες είμαστε ένα κομμάτι από εσάς και δεν μας αξίζει μια τιμωρία για ένα «έγκλημα» που ποτέ δεν διαπράξαμε. Εκτός αν είναι έγκλημα το ότι επιμένουμε,  παρά τις όποιες δυσκολίες,  να ζούμε στο αγαπημένο μας νησί. Κάνω έκλυση και στα μέλη του ΠΑΜΕ που ζουν στην Αίγινα,  να προσφέρουν καλές υπηρεσίες προς τους συντοπίτες τους, πείθοντας τους συναγωνιστές τους, για το άδικο που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή για την Αίγινα. Καλώ επίσης τις υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης να διαφυλάξουν το δικαίωμά μας να είμαστε νησιώτες,  χωρίς να πληρώνουμε το κόστος αυτής της επιλογής. Τέλος καλώ όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης του νησιού μας σε κοινή προσπάθεια επίλυσης αυτού του προβλήματος.

Παναγιώτης Φ. Γρηγορόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
"Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς"
υπ. Δήμαρχος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png