Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το φιστίκι Αιγίνης, σε σχετική έρευνα του Taste Atlas, καθώς λαμβάνει 4.8 στα πέντε αστέρια, ανάμεσα σε 46 είδη ξηρών καρπών από όλο τον κόσμο!
Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Πρόκειται για μία έρευνα, η τελευταία ενημέρωση της οποίας έχει γίνει στις 15 Οκτωβρίου2024, σχετικά με τα διάφορα είδη ξηρών καρπών από όλο τον κόσμο. Παρουσιάζονται ξηροί καρποί από διαφορετικές περιοχές, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Μερικοί από τους ξηρούς καρπούς που παρουσιάζονται είναι τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα κάστανα και τα καρύδια. Το άρθρο παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους χρήσης αυτών των ξηρών καρπών στο μαγείρεμα και το ψήσιμο.
Και ναι! Η Αίγινα βρίσκεται πρώτη στη λίστα, με ένα εξαιρετικά επαινετικό κείμενο, για τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν το φιστίκι Αιγίνης:
"Αυτό είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι. Αυτό το καταπληκτικό φιστίκι παράγεται από την Αιγινήτικη ποικιλία, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Η πρώτη φυτεία φιστικιών εδώ ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Περόγλου, ο οποίος έφερε τους ξηρούς καρπούς από τη Συρία.
Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους δίνουν σε αυτά τα φιστίκια ένα αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση για τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.
Η περίοδος συγκομιδής ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι ξηροί καρποί συλλέγονται με μακριά τυλιγμένα ραβδιά που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα κλαδιά χωρίς να καταστρέψουν το δέντρο", αναφέρει το κείμενο της παρουσίασης.
Το TasteAtlas είναι ένας παγκόσμιος άτλας παραδοσιακών πιάτων, τοπικών υλικών και αυθεντικών εστιατορίων, στον οποίον έχουν καταλογογραφηθεί περισσότερα από 10.000 τρόφιμα και ποτά. Παράγει σχετικά infographics και απονέμει τα βραβεία TasteAtlas.
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την παρουσίαση στην ιστοσελίδα TasteAtlas εδώ.