Παρέμβαση του αντιδημάρχου κυρίου Γιάννη Παπαδόπουλου για τις διαβάσεις πεζών.


Την παρέμβαση του αντιδημάρχου επί των τεχνικών υπηρεσιών κυρίου Γιάννη Παπαδόπουλου, προκάλεσε το δημοσίευμα που αφορούσε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έλλειψη διαβάσεων και επαρκούς σήμανσης σε περιοχές με μεγάλη διέλευση τροχοφόρων αλλά και πεζών. Το ζήτημα προέκυψε όταν πριν από μέρες ένα μικρό παιδί είχε τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, από διερχόμενο όχημα. Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον μόνιμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και παραθεριστών, που βλέπουν το πρόβλημα να υφίσταται και να εξακολουθεί να δημιουργεί κινδύνους.

Ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά μαζί μας, ενημερώνοντας μας για τις ενέργειες που έχει κάνει για το συγκεκριμένο θέμα. Ο ίδιος είπε ότι έχει διερευνήσει το θέμα, έχοντας κάνει πολλές επαφές με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να δώσουν κάποια λύση. Δυστυχώς τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες του είναι ότι: Απαγορεύεται να μπουν ανασχετικά ταχύτητας, όπως επίσης και διαβάσεις πεζών. Στην πρώτη περίπτωση θα μπορούσαν να προκύψουν επικίνδυνα περιστατικά για τους οδηγούς των οχημάτων και στη δεύτερη για τους πεζούς, καθώς οι τελευταίοι θα ένοιωθαν ασφάλεια στις διαβάσεις, όμως στην ουσία τίποτα δεν θα εμπόδιζε την ταχεία διέλευση οποιουδήποτε οχήματος. Ο κύριος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την περίπτωση του δρόμου στο Μαραθώνα ως μια από εκείνες που χαρακτηρίζουν αντίστοιχα την ελληνική πραγματικότητα, σε έναν επαρχιακό δρόμο που το όριο είναι 40 χιλιόμετρα, αλλά οι ταχύτητες συχνά ξεπερνούν τα 100 - 120 χιλιόμετρα,, ειδικά τις βραδυνές ώρες. Συμπερασματικά ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος εκτιμά ότι λύση στο πρόβλημα, που εμφανίζεται μεγαλύτερο με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, μπορεί να δοθεί αυτή τη στιγμή με τη συχνότερη παρουσία της αστυνομίας, με επιτήρηση και συστάσεις προς τους οδηγούς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png