Επιστολή του υποψήφιου δήμαρχου Παναγιώτη Γρηγορόπουλου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημοτική Παράταξη Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς. Δελτίο Τύπου.
Επιστολή του υποψηφίου Δημάρχου Αίγινας κ. Παναγιώτη Γρηγορόπουλου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας με αφορμή την εσπευσμένη διαδικασία που ακολουθεί η παρούσα δημοτική αρχή για την επιλογή αναδόχου για τη μεταφορά πόσιμου νερού στο νησί την περίοδο 2011-2012. Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή προς τον κ. Τσατήρη, αλλά με πραγματικό αποδέκτη τη δημοτική αρχή του νησιού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας κ. Παναγιώτης Γρηγορόπουλος ασκεί έντονη κριτική στον κ. Κουκούλη για τις ενέργειές του στο ζήτημα της επιλογής αναδόχου για τη μεταφορά πόσιμου νερού στο νησί μας την επόμενη διετία.

Ο κ. Γρηγοροπούλος καταλογίζει σκοπιμότητα στον νυν δήμαρχο, θέτει μια σειρά από ερωτήματα που ζητούν απάντηση και καταλήγει δηλώνοντας με νόημα ότι «το νερό της Αίγινας πρέπει να είναι ‘‘καθαρό’’ και κυριολεκτικά και μεταφορικά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Γρηγορόπουλου:

«Αγαπητέ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 26 Ιουλίου 2010 στις 7 μ.μ., υπάρχουν και δύο που σχετίζονται με την «σύνταξη όρων διακήρυξης για την διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για τη μεταφορά πόσιμου νερού στο νησί μας για τα έτη 2011-2012».

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η βιασύνη της διοίκησης Κουκούλη να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση τα συγκεκριμένα θέματα, λίγο πριν λήξει η θητείας της, μόνο αθώα δεν είναι.

Λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές η σκοπιμότητά μιας τέτοιας ενέργειας είναι προφανής και τα ερωτήματα που προκύπτουν εύλογα.

Τι προσπαθεί να πετύχει ο νυν Δήμαρχος;

Γιατί επιδιώκει να δεσμεύσει την επόμενη Δημοτική Αρχή με τις αποφάσεις του;

Τι «γραμμάτια» και σε ποιους θέλει να εξοφλήσει με τη στάση του αυτή;

Γιατί όταν σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα του νησιού υπάρχει μηδαμινή πρόοδος και χαρακτηριστική στασιμότητα, αυτό το προωθεί άρον άρον;

Ποια συμφέροντα και γιατί τον πιέζουν να παρθούν άμεσα αποφάσεις; Μήπως φοβούνται κάτι για την επόμενη μέρα;

Η Δημοτική Αρχή του κ. Κουκούλη αφού πρώτα τα έκανε κυριολεκτικά «θάλασσα» στο ζήτημα της υδροδότησης της Αίγινας και «χόρτασε» τις Αιγινίτησσες και του Αιγινήτες με κούφιες υποσχέσεις, αλλά καθόλου καθαρό, πόσιμο και φθηνό νερό, προσπαθεί τώρα να υποθηκεύσει και το μέλλον του νησιού.

Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Κουκούλη να παίζει με την υγεία και τα χρήματα των συμπολιτών μας.Εμείς συνυπεύθυνοι σε αποφάσεις που υποκρύπτουν σκοπιμότητες δεν θα γίνουμε.

Για τους παραπάνω λόγους:

Πρώτον, σας ζητούμε να αποσύρετε από την ημερήσια διάταξη του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου τα δύο συγκεκριμένα θέματα (2,3) που αφορούν «την σύνταξη όρων διακήρυξης για την τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση του έργου μεταφορά πόσιμου νερού στο νησί μας».

Δεύτερον, προτείνουμε να παραταθεί η παρούσα σύμβαση που λήγει στο τέλος του 2010, για έξι (6) ακόμη μήνες, ώστε να μπορέσει η επόμενη Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου και θα αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2011, να προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό, χωρίς να δεσμεύεται στην αρχή της θητείας της και για δύο ακόμη χρόνια από τις αποφάσεις της σημερινής διοίκησης Κουκούλη.

Σας θυμίζουμε ότι η πρότασή μας αυτή ίσχυσε κατά το πρόσφατο παρελθόν, και μάλιστα διευκόλυνε και τον κ. Κουκούλη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, διασφαλίζοντας παράλληλα και την απρόσκοπτη υδροδότηση του νησιού.

Θέλουμε το νερό της Αίγινας να είναι «καθαρό» και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και από αυτή μας τη θέση δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ούτε το διαπραγματευόμαστε με κανέναν.


Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Φ. Γρηγορόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png