Featured

Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του όρμου της Αγίας Μαρίνας.

Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του όρμου της Αγίας Μαρίνας, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη ενός επαγγελματικού - τουριστικού-ιστιοφόρου (Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ) σκάφους, ελληνικής σημαίας, σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του όρμου Αγίας Μαρίνας, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Τσεχίας). 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.). Το Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη χρήση ιστίων, συνοδεία του ΠΛΣ, στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια και με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του (Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ) σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.