Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Νεκταρίου.

ag-nek-00 Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτη της Αίγινας Αγίου Νεκταρίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του αγίου ξεκίνησαν το απόγευμα της παραμονής με τη μεταφορά της τιμίας κάρας στο μεγάλο ναό του Αγίου Νεκταρίου και την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού. Πλήθος κόσμου, από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και από το εξωτερικό, έσπευσε να ανασπαστεί την εικόνα και τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου.
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ η κάρα του Αγίου Νεκταρίου μεταφέρθηκε και πάλι στην Μονή της Αγίας Τριάδας και ξεκίνησε η ολονύκτιος ακολουθία που κράτησε έως τις 5 το πρωί. Είναι ενδεικτικό ότι την ακολουθία παρακολούθησε πλήθος πιστών, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν νεαρής ηλικίας, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν μέχρι το τέλος θέλοντας να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο το θαυματουργό άγιο.

Κορύφωση των εκδηλώσεων, κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό (όλοι στο νησί γνωρίσουν ότι ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου ο καιρός είναι πάντα καλός) αποτέλεσε η λιτανεία της εικόνας και των τιμίων λειψάνων του αγίου στην παραλία και στους δρόμους. Οι πιστοί «πλημμύρισαν» με την συμμετοχή τους, τους δρόμους και τα στενά σοκάκια κοντά στην παραλία, ενώ πολλές οικογένειες είχαν στρώσει τα χαλιά τους για να περάσει η λατρευτική πομπή. Η συγκίνηση και η κατάνυξη ήταν έκδηλη.

Με την παρουσία τους τίμησαν τις λατρευτικές εκδηλώσεις οι βουλευτές: κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Μελάς, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κ. Σταύρος Δουβής, ο γενικός γραμματέας Δυτικής Περιφέρειας κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο πρώην υφυπουργός παιδείας κ. Γεώργιος Καλός, ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην υφυπουργός άμυνας κ. Μανώλης Μπετενιώτης, η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη – Χατζίνα, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουκούλης, φορείς του νησιού κ. αλ.
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png