Προσάραξη του "Giorgis" σε αβαθή στο λιμάνι της Αίγινας.

giorgis-04 Λαχτάρισαν οι 408 αλλοδαποί τουρίστες του Ε/Γ Γιώργης Ν.Π. 2842, όταν χθες λίγο μετά της 05:30 το απόγευμα και κατά την διαδικασία του απόπλου από το λιμάνι της Αίγινας, προσάραξε σε σημασμένο ύφαλο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμεναρχείο της Αίγινας και ένα από τα υδροπτέρυγα της Aegean Flying Dolphins που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο λιμάνι πλαγιοδέτησε το "Giorgis" μαζί με καΐκια και άλλα σκάφη που έσπευσαν στο σημείο για να μεταφέρουν τους επιβάτες με ασφάλεια στο λιμάνι. Οι αλλοδαποί τουρίστες, κανένας εκ των οποίων δεν έπαθε τίποτα, μετεπιβιβάστηκαν στο F/B Φοίβος ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον Πειραιά.

giorgis-02 Λίγο μετά της 06:00 το απόγευμα συνεργείο αυτοδυτών έσπευσε στην περιοχή ώστε να διαπιστώσει αν υπήρχε ρήγμα στα ύφαλα του πλοίου. Όταν οι αυτοδύτες διεπίστωσαν ότι δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και με τη συνδρομή σκαφών του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησε η διαδικασία της αποκόλλησης από τον ύφαλο η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 10:00 μ.μ. Λίγο αργότερα το "Giorgis" έδενε με ασφάλεια στη μεγάλη προβλήτα του κεντρικού λιμανιού του νησιού. Αμέσως ξεκίνησε νέος έλεγχος στα ύφαλα του πλοίου από αυτοδύτη, ο οποίος μετά από δεκαπέντε λεπτά προσεκτικού ελέγχου ανέφερε ότι στα ύφαλα του πλοίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο κάποια γδαρσίματα από την προσάραξη.

giorgis-06 Στην περιοχή την ώρα του περιστατικού, αλλά και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές (άπνοια) ενώ δεν υπήρξε κάποια ρύπανση του θαλάσσιου χώρου. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν η προσάραξη οφείλεται σε κακό χειρισμό ή σε κάποια μηχανική βλάβη.

Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png