Σε αναστάτωση μαθητική κοινότητα και γονείς.

likio-00-1 Αναστάτωση προέκυψε στην κοινότητα των μαθητών του Καποδιστριακού Γυμνασίου και Λυκείου Αίγινας, μετά την απόφαση για επέκταση των ωρών διδασκαλίας. Καθώς τουλάχιστον για φέτος το πρόβλημα της διπλοβάρδιας παραμένει, οι μαθητές "απολάμβαναν" ένα μειωμένο οράριο διδασκαλίας, η βάση του οποίου ορίζεται κυρίως από λόγους που εξυπηρετούν την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συγκροτήματος και της μαθητικής κοινότητας.

Η επέκταση του ωραρίου δημιουργεί μία σειρά από αλυσιδωτά προβλήματα σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Με το νέο πρόγραμμα η απογευματινή βάρδια γίνεται... νυχτερινή αφού οι μαθητές αποχωρούν λίγο μετά τις 8 μ.μ. Είναι προφανές ότι αυτή η αλλαγή επηρεάζει αρνητικά το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα των μαθητών, καθώς συμπιέζεται ο διαθέσιμος χρόνος τους. Το πρόγραμμα των φροντιστηρίων έχει βγει εκτός χρόνου και υπάρχουν μαθητές (ειδικά εκείνοι που κατοικούν αρκετά χιλιόμετρα μακριά) που γυρνούν σπίτι τους μετά τις 10:30 το βράδυ, εξουθενωμένοι, μετά το σχολείο και το φροντιστήριο.

Το πρόβλημα όμως αγγίζει και τους καθηγητές, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που πηγαινοέρχονται καθημερινά Αίγινα - Πειραιά και πλέον αδυνατούν να προλάβουν την επιστροφή τους. Τέλος με δυσφορία έχουν υποδεχθεί το νέο πρόγραμμα και οι οδηγοί των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές. Στο μέσον όλων αυτών βρίσκονται οι γονείς των μαθητών που πλέον τρέχουν να προλάβουν ανάμεσα σε υποχρεώσεις και τη μετακίνηση των παιδιών τους.

Πάντως σήμερα οι μαθητές του Λυκείου προχώρησαν την πρώτη ώρα των μαθημάτων τους σε αποχή, θέλοντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Αυτή την Πέμπτη θα υπάρξει διάλογος με τον προϊστάμενο της αρμόδιας διεύθυνσης, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί και η μελλοντική στάση των μαθητών.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png