Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από τη βραδινή καταιγίδα στην Αίγινα.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει αρκετές περιοχές του νησιού από τη βραδινή καταιγίδα που έπληξε την Αίγινα.  Στους Αγίους σταθμός της ΔΕΗ έπιασε φωτιά από πτώση κεραυνού. Για το θέμα κλήθηκε άμεσα δύναμη από τον Πυροσβεστικό Σταθμό της Αίγινας. Οι ισχυροί νότιοι, νοτιοανατολικοί άνεμοι δημιούργησαν μια σειρά από προβλήματα καθώς στην περιοχή του παραλιακού δρόμου προς τον Μαραθώνα αναποδογύρισαν κάδοι απορριμμάτων στη μέση του δρόμου, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Και εκεί επενέβη δύναμη από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας. Σε επικοινωνία που είχαμε με την ανθυποπυραγό κυρία Κατερίνα Καρτσόλη μας ενημέρωσε ότι η δύναμη του Πυροσβεστικού Σταθμού θα παραμείνει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιο σοβαρό περιστατικό. Επίσης οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς από τον ισχυρό άνεμο πολλά σημεία του οδοστρώματος στην βόρεια πλευρά του νησιού έχουν μικρά κλαδιά από δέντρα. Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν επίσης αναστάτωση και μικρές υλικές ζημιές σε καταστήματα της παραλίας. 

Μέχρι αυτή την ώρα 10:30 μ.μ. δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στο νησί. Όμως περιοχές στους Αγίους, την Κυψέλη και Σουβάλα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετή ώρα. Προβλήματα με την ομαλή ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν ο Μεσαγρός και η Αγία Μαρίνα, το κέντρο της Αίγινας και κατά τόπους διάφορα σημεία στην περιοχή των Βροχείων. Η βλάβη εντοπίζεται στο σταθμό της περιοχής του Σαρπά, όπου επιχειρεί συνεργείο της ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σαφής εκτίμηση για το πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη. Οι προσπάθειες όμως είναι εντατικές και έχουν ως στόχο να αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτροδότησης κατά το διάστημα της νύχτας. Για την επιχείρηση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους τεχνικούς της ΔΕΗ ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.

Ενημέρωση 11:05 μ.μ.: Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η αιτία της βλάβης έχει εντοπιστεί και εκτός απροόπτου η ηλεκτροδότηση θα επανέλθει στο νησί σταδιακά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png