Χωρίς πλοία η Αίγινα λόγω της απεργίας. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην "Παλιά Προβλήτα".

Χωρίς την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον λιμάνι του Πειραιά λόγω της συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αλλά και από τη συγκέντρωση που διοργάνωσε η τοπική επιτροπή του ΠΑΜΕ στην Παλαιά Προβλήτα, χαρακτηρίστηκε η Πανελλαδική ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων στην Αίγινα. Με κεντρικό σύνθημα  "Κάτω τα μέτρα που πνίγουν το Λαό" πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, κεντρικός ομιλητής της οποίας ήταν ο κύριος Νίκος Σιμερδάνης. Προβλήματα υπήρξαν και στις συναλλαγές των κατοίκων της Αίγινας με τις τράπεζες, καθώς Εθνική και Αγροτική ήταν κλειστές λόγω της απεργίας. Στο ταμείο της ΔΕΗ οι κάτοικοι του νησιού εξυπηρετήθηκαν κανονικά, ενώ πολύ μεγάλο ποσοστό συμμετοχής παρατηρήθηκε στους εργατοϋπαλλήλους του Δήμου Αίγινας, που είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες ύδρευσης και καθαριότητας. Αντίθετα πολύ μικρή συμμετοχή είχαν στη σημερινή απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι. Οι κινητοποιήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης ξεκίνησαν χθες Τετάρτη για καθηγητές και δασκάλους όπου το ποσοστό συμμετοχής σε Αίγινα και Αγκίστρι έφτασε το 24, 5 χθες και το 36, 3 σήμερα Τετάρτη. Οι εκπαιδευτικοί απεργούν για μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα του κλάδου τους. Τέλος τα εμπορικά καταστήματα της Αίγινας λειτούργησαν κανονικά.

Για τη σημερινή απεργία η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, μέσα από το μνημόνιο, αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών. Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Τα εισοδήματά μας μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα καταργούνται με τους αντι-ασφαλιστικούς Νόμους". Ενώ από την πλευρά της ΓΣΕΕ: "Δέκα μήνες η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συνταγή του μνημονίου. Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το «φάρμακο» είναι χειρότερο από την αρρώστια. Κάνει του πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Aπευθύνουμε ισχυρή καταγγελία προς την κυβέρνηση, να σταματήσει αυτή η πολιτική. Εδώ και τώρα να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη στους φτωχούς συνταξιούχους μας. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων και την καταπολέμηση της ανεργίας."


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png