Έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για το κάπνισμα.

Ελέγχους σε καταστήματα για την τήρηση των διατάξεων που προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος πραγματοποιήθηκαν χθες από τη Δημοτική Αστυνομία και την επόπτρια δημόσιας υγείας του Δήμου Αίγινας κυρία Χατζίνα. Οι έλεγχοι περιελάμβαναν εκτός από την τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος, την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία τήρηση του θεωρημένου από το Δήμο σχετικού βιβλίου συμβάντων, όπως επίσης το αν υπάρχουν τα προβλεπόμενα ανοίγματα στους εξωτερικούς χώρους καθώς και οι κατάλληλες σημάνσεις. Κατά το χθεσινό έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Ωστόσο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν πιέσεις από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αίγινας σχετικά με την παραβίαση διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του νησιού οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βλέπουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων, τον τσίρο τους να μειώνεται μέρα με τη μέρα και τους πελάτες τους να μειώνουν επίσης τις νυχτερινές τους εξόδους, καθώς πολλά από αυτά είναι χειμερινά, δεν διαθέτουν ανοιχτούς χώρους και δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάποια εναλλακτική λύση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png