Ανησυχία από τους κατοίκους του νησιού για το αν θα συνεχίσει τη λειτουργία του το Ειρηνοδικείο της Αίγινας.

Ανησυχία φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ αρκετών κατοίκων της Αίγινας για το αν θα συνεχίσει να λειτουργεί το ειρηνοδικείο που βρίσκεται στην οδό Ιουλίας Κάτσα, καθώς στο πλαίσιο τόσο των διοικητικών αλλαγών που φέρνει ο "Καλλικράτης", όσο και στη γενικότερη φιλοσοφία για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας του δημοσίου, κάποια ειρηνοδικεία όπως αυτό της Αίγινας, ενδέχεται να χαρακτηριστεί ως "άγονο", πιθανότητα που ισχύει και για άλλα ειρηνοδικεία του Αργοσαρωνικού όπως του Πόρου και Σπετσών, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας του.

Για το θέμα ζητήσαμε σχετική ενημέρωση από τον βουλευτή της Α' Πειραιά και Νησιών κύριο Δημήτρη Καρύδη. Ο κύριος Καρύδης μας είπε ότι για το θέμα έχει ήδη πραγματοποιήσει σχετική συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Καστανίδη, τον οποίο επισκέφτηκε στο υπουργείο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη ή κάποια απόφαση. Τα σχετικά ζητήματα εξετάζει η Επιτροπή Αναδιάρθρωσης Ειρηνοδικείων. Πάντως ο κύριος Καρύδης ήταν καθησυχαστικός υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή στη λειτουργία των ειρηνοδικείων αν δεν προηγηθεί σχετική διαβούλευση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png