Καθαρισμός στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Μεγάλη η επιβάρυνση από μπαταρίες και άλλα αντικείμενα.

Ένα ημιφορτηγό με μπαταρίες που ανέσυραν από το βυθό, γέμισαν σχεδόν μέχρι το μεσημέρι οι αυτοδύτες από το καταδυτικό συνεργείο του κυρίου Μαλτέζου, που από το πρωί επιχειρεί στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας, συγκεντρώνοντας έναν τεράστιο όγκο βλαβερών συχνά, αντικειμένων για το θαλάσσιο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Ο καθαρισμός γίνεται ύστερα από εντολή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τα "ευρήματα" μόνο προβληματισμό μπορούν να δημιουργήσουν. Ο αυτοδύτης κύριος Αντώνης Μαλτέζος ήταν απόλυτος σε αυτό: "Πρέπει να γίνει μία σωστή ενημέρωση στους ψαράδες, να μάθουν ότι δεν πρέπει να πετάνε μπαταρίες μέσα στη θάλασσα. Οι μπαταρίες έχουν υδράργυρο, ο υδράργυρος μεταφέρεται στα ψάρια" τα ψάρια θα καταναλωθούν από τον άνθρωπο λέει ο κύριος Μαλτέζος και συμπληρώνει "υπάρχει μία αλυσίδα καταστροφική για τον άνθρωπο".

Για "τρομερή μόλυνση" έκανε λόγο και ο αυτοδύτης κύριος Νεκτάριος Μαλτέζος, σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό μπαταριών που έχει συγκεντρώσει η ομάδα του στο λιμάνι, μετά την ανέλκυσή τους από το βυθό. Όπως ο μας εξήγησε ο κύριος Μαλτέζος η ομάδα του επιχειρεί περιμετρικά του λιμανιού, καθώς τα περισσότερα πεταμένα αντικείμενα βρίσκονται σε απόσταση 10 - 12 μέτρων από το μόλο. Σημείωσε επίσης την επικινδυνότητα κάποιον αντικειμένων που εξέχουν από το βυθό. Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί στο video που συνοδεύουν το άρθρο είναι χαρακτηριστικές και παρουσιάζουν ένα πραγματικά τεράστιο πρόβλημα με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για το υποθαλάσσιο περιβάλλον.

τον καθαρισμό στο λιμάνι εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png