Επανέρχονται τα "μαθητικά δρομολόγια" από αύριο. Πρόθεση του Δήμου Αίγινας να επιδοτεί τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τη μετακίνηση των μαθητών του νησιού, μέσω των δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου κυρίου Νεκτάριου Κουκούλη λίγο μετά τη σύσκεψη, που έγινε σήμερα το μεσημέρι για αυτό το θέμα στο Δημαρχείο. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Αίγινας. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση τα δρομολόγια των μαθητών της Αίγινας θα ξεκινήσουν κανονικά από αύριο Τρίτη. Τα δρομολόγια είχαν σταματήσει, όταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, με έγγραφο που είχε στείλει στα μέλη της πριν από λίγες ημέρες εξηγούσε το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μη καταβολής των επιδοτήσεων που λαμβάνουν τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών. "Αυτό λύθηκε, δεν γνωρίζω ακριβώς με πιο τρόπο. Λύθηκε σε κεντρικό επίπεδο και έτσι από αύριο τα σχολικά δρομολόγια θα γίνονται κανονικά" είπε ο κύριος Κουκούλης.

Στην ίδια σύσκεψη έγινε συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του ΚΤΕΛ της Αίγινας. "Πρέπει να πούμε ότι το κράτος μας άφησε μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες από το πρόγραμμα Συν-Κοινωνία. Δεν ήταν συνεπές στις επιχορηγήσεις που υποσχέθηκε." είπε ο κύριος Κουκούλης και συνέχισε: "Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οφειλές προς το ΚΤΕΛ που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, για τις οποίες αν και άλλοι έπρεπε να διαβιβάσουν σε εμάς χρήματα, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να τις πληρώσουμε ως Δήμος, πράγμα που θα κάνουμε μετά τον απαραίτητο διακανονισμό που θα γίνει".  Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο ο Δήμος Αίγινας να επιδοτεί επιπλέον δρομολόγια, από αυτά που θα ορίσει η Περιφέρεια προς το ΚΤΕΛ με ποσοστό που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png