Στον εορτασμό της διεθνούς ημέρας μουσείων συμμετέχει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας.

Το πρώτο μουσείο της Ελλάδας, το αρχαιολογικό μουσείο της Αίγινας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σήμερα 18 Μαΐου. Το αρχαιολογικό μουσείο της Αίγινας ιδρύθηκε το 1829 στεγάζοντας τις αρχαιότητες που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια των πρώτων στιγμών του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. Στεγάστηκε αρχικά στο Κυβερνείο και αργότερα στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, ενώ από το 1926 έως το 1980 στο Εϋνάρδειο. Μετά το 1980 μεταφέρθηκε στο κτίριο όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα, στην περιοχή του λόφου της Κολόνας.

Tο αρχαιολογικό μουσείο της Αίγινας θα παραμείνει ανοικτό μέχρι το βράδυ, ενώ η είσοδος σε αυτό σήμερα είναι ελεύθερη. Το ίδιο ισχύει και για το μουσείο που βρίσκεται στο ναό της Αφαίας, ενώ δύο ακόμη σημαντικά μουσεία του νησιού περιμένουν τους επισκέπτες για να τους παρουσιάσουν τα μοναδικά τους εκθέματα: το Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας και το Μουσείο Καπράλου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png