Οι παραδοσιακές ποικιλίες παίρνουν ζωή!

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Πύργο του Μαρκέλλου η προγραμματισμένη εκδήλωση του συλλόγου των Ενεργών Πολιτών Αίγινας, που αφορούσε την προετοιμασία για τη Γιορτή των Παραδοσιακών Σπόρων. Οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν φροντίσει να υπάρχουν σπόροι, χώμα, κυπελλάκια για να φυτευτούν οι σπόροι και πάνω από όλα πολύ αγάπη για τη διάδοση και τη διάσωση των ντόπιων ποικιλιών των φυτών.

Ο σκοπός των εργασιών της χθεσινής εκδήλωσης ήταν να δημιουργηθεί ένα φυτώριο για τη γιορτή που ετοιμάζει ο σύλλογος στις 13 Απριλίου. Οι συγκεκριμένες δράσεις γίνονται με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς σχετίζονται άμεσα με τη διατροφή μας και κάνουν κατανοητούς τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αφήνουμε αυτό το θέμα στις βιομηχανίες, αλλά να ανακαλύπτουμε και να διατηρούμε τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των ντόπιων ποικιλιών.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png