"Χρυσαλιφούρφουρο", ένα τραγούδι από τη "Λιλιπούπολη" και μια έκθεση στο cafe Νήσος. ..

Το "Χρυσαλιφούρφουρο" είναι ένα τραγούδι από το "Εδώ Λιλιπούπολη" του Μάνου Χατζιδάκι και μαζί το όνομα κάτω από το οποίο συμπεριλαμβάνεται μία ολόκληρη σειρά δημιουργικών κοσμημάτων. Μικρές δημιουργίες επηρεασμένες από την Pop Art, τον Andy Warhol, από σκίτσα και ταινίες του Tim Burton. Τα υλικά: ασήμι, PVC, μεταλλικά φερμουάρ, lego, playmobil. Πρόκειται για την έκθεση της Βασιλικής Λορέτζου που ξεκίνησε σήμερα στο cafe "Νήσος" στην παραλία της Αίγινας. Όταν την ρωτήσαμε γιατί "Χρυσαλιφούρφουρο", μας απάντησε ότι πρόκειται για τη συλλογή του Μάνου Χατζηδάκη, μία συλλογή που αγαπάει πολύ και την ακούει στην δουλειά της. Εργάζεται σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για με παιδιά με ειδικές ανάγκες.


Η ίδια είχε την ανάγκη να εκφράζεται με διάφορους καλλιτεχνικούς τρόπους όπως χορός, ζωγραφική και δημιουργία κοσμημάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιεί lego και playmobil. Η έκθεση που γίνεται 20-21 Αυγούστου στο cafe "Νήσος" είναι η δεύτερη έκθεσή της, η πρώτη είχε γίνει στην στην Αθήνα, και είναι ένας επιπλέον λόγος που χαίρεται ιδιαίτερα, αφού η έκθεση αυτή γίνεται στην Αίγινα από όπου κατάγεται. Τα γραφιστικά έχει κάνει ο Βαγγέλης Φωκάς.

Δείτε φωτογραφίες από


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png