Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αίγινα..

Ημέρα πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων η σημερινή. Στις δημόσιες υπηρεσίες κλειστή παρέμεινε σήμερα η ΔΟΥ Αίγινας, ενώ κανονικά μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του νησιού στο ΙΚΑ και στη ΔΕΗ. Στην παραλία της Αίγινας κλειστές παραμένουν οι τράπεζες της Εθνικής και της Αγροτικής η οποία όμως εξυπηρετεί επείγουσες περιπτώσεις. Σημειώνουμε ότι η Αγροτική τράπεζα είχε ξεκινήσει απεργία από χθες Τρίτη. Ανοικτό παρέμεινε επίσης το Ταχυδρομείο στην πλατεία Εθνεγερσίας.


Στην εκπαίδευση, στα περισσότερα σχολεία του νησιού έχει αναρτηθεί πλακάτ για απεργιακή κινητοποίηση και σε κάποια από αυτά μαύρη σημαία. Το ποσοστό της απεργίας των νηπιαγωγών, των δασκάλων και των καθηγητών που απασχολούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεπέρασε το 40%. Σήμερα Τετάρτη τα φαρμακεία του νησιού παραμένουν κλειστά. Στο λιμάνι της Αίγινας δεν έγινε σήμερα κανένα δρομολόγιο από τα πλοία της γραμμής, τα εκδοτήρια παρέμειναν κλειστά, ενώ περιορισμένη κίνηση είχαν το πρωί τα θαλάσσια ταξί που μεταφέρουν κατοίκους του νησιού στον Πειραιά. Λίγο μετά τις 10:30 στην Παλαιά Προβλητα το ΠΑΜΕ Αίγινας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ οι "Αγανακτισμένοι πολίτες της Αίγινας", λίγο πιο δίπλα ανάρτησαν πανό. Τέλος τα εμπορικά καταστήματα του νησιού λειτούργησαν κανονικά, αν και τα περισσότερα από αυτά άνοιξαν καθυστερημένα, ενώ το ποσοστό της συμμετοχής του εμπορικού κόσμου στην απεργία, αν και υπήρχε, ήταν περιορισμένο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png